Flere resulteter finnes under oppskriften
Saus:
6-8 hvitløksfedder
4 rå eggeplommer
6-8 dl olivenolje
salt
pepper
Fisk- og grønnsakfat:
1 kg lettsaltet torskefilet
8 poteter
8 små gulrøtter
4 egg
8 vårløk
800 g ferske blåskjell
1/2-1 dl hvitvin
2 hvitløksfedd
1 liten løk
salt
pepper
Start med sausen. Press hvitløk i en bolle skylt med lunkent vann. Tilsett eggeplommene og rør godt sammen. Olivenolje tilsettes først dråpvis, deretter i en tynn stråle, mens du hele tiden pisker kraftig, akkurat som når du lager majones. Pisk til du har en majoneslignende konsistens, smak til med salt og pepper.
Noen bruker to hardkokte eggeplommer og to rå. Gni i tilfelle de to hardkokte sammen med hvitløk før de rå eggene tilsettes. Benytt ellers samme fremgangsmåte.
Skrell og kok grønnsakene. Hardkok eggene, og la torskefileten trekke ca 10-12 minutter, avhengig av tykkelsen, i saltet vann.
Blåskjellene børstes og vaskes godt, og dampes under lokk i litt hvitvin tilsatt hakket løk, hvitløk, salt og pepper, til de har åpnet seg, ca 4-6 minutter. Kast de skjellene som ikke åpner seg.
Grønnsaker, fisk, egg og skjell anrettes på stort fat, og det hele serveres med sausen i små boller ved siden av til å dyppe tilbehøret i.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt