• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones

Fisk / Torsk

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser



Saus:
6-8 hvitløksfedder
4 rå eggeplommer
6-8 dl olivenolje
salt
pepper

Fisk- og grønnsakfat:
1 kg lettsaltet torskefilet
8 poteter
8 små gulrøtter
4 egg
8 vårløk
800 g ferske blåskjell
1/2-1 dl hvitvin
2 hvitløksfedd
1 liten løk
salt
pepper

Bruksanvisning

Start med sausen. Press hvitløk i en bolle skylt med lunkent vann. Tilsett eggeplommene og rør godt sammen. Olivenolje tilsettes først dråpvis, deretter i en tynn stråle, mens du hele tiden pisker kraftig, akkurat som når du lager majones. Pisk til du har en majoneslignende konsistens, smak til med salt og pepper.

Noen bruker to hardkokte eggeplommer og to rå. Gni i tilfelle de to hardkokte sammen med hvitløk før de rå eggene tilsettes. Benytt ellers samme fremgangsmåte.

Skrell og kok grønnsakene. Hardkok eggene, og la torskefileten trekke ca 10-12 minutter, avhengig av tykkelsen, i saltet vann.

Blåskjellene børstes og vaskes godt, og dampes under lokk i litt hvitvin tilsatt hakket løk, hvitløk, salt og pepper, til de har åpnet seg, ca 4-6 minutter. Kast de skjellene som ikke åpner seg.

Grønnsaker, fisk, egg og skjell anrettes på stort fat, og det hele serveres med sausen i små boller ved siden av til å dyppe tilbehøret i.

Fisk / Torsk


Sum Oppskrifter 153 funnet


Anisstekt torsk med pytt i panne

Avkokt torsk

Bakt torsk

Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus

Boknafisk

Brandade de Morue

Brasert torskefilet med sjampinjong

Brun torskesuppe

Ceviche

Dampet torskefilet med reker og blåskjell

Eksotisk torsk

Fersk torsk med lever

Fiskefarse av torsk

Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones

Fiskegryte fra Koster

Fiskekroketter

Fiskemousse

Fiskepudding med reker

Fiskerett fra Bombay

Five-Spice torsk

Florentinertorsk

Foliekokt torsk

Fransk torskerett

Friterte torsketunger

Frityrkokt torskefilet med safranris

Gratinert fiskeanretninger

Grillet torsk i pita

Grillet torsk med anis og yoghurt

Grillstekt torsk med rekesaus

Hvitløkfisk fra Provence

Italiensk torskeragu

Italiensk torskerett

Kaviar av torskerogn

Kokt juletorsk

Kokt lever

Kokt rogn

Kokt skrei

Kokt torsk, lever og rogn

Kokt torskehode

Kokt torskerogn

Kokte torsketunger

Krydret torsk

Krydret torskegryte

Lasagne med torsk

Limemarinert torsk

Marinert torsk

Mesterkokkens torsk

Nyttårstorsk

Omelett med torskerogn

Orientalsk torskerett

Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør

Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk à la Spetses

Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges

Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk

Ovnsfisk med rømme

Ovnsstekt torsk med smakelig pynt

Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp

Ovnsstekt torskefilet

Panert torskerogn

Paprikatorsk

Persetorsk

Prinsefisk

Provencalsk torsk

Pyntet torskesufflé

Ristede torskeskiver

Rogn med kaviarsmak

Rognkaker

Rød torskegryte

Røkerumpe

Røkt torsk

Salat med torskerogn

Saltbakt torsk med basilikumsaus

Salte torskeboller med hvitløkmajones

Saltfiskball

Sitrongravet torsk på polynesisk vis

Skinnstekt torsk

Skrei a la Marseillaisse

Skrei provencal

Skrei på belgisk

Skrei på fransk

Skreimølje

Spansk torsk

Spansk torskerett

Sprøstekt skrei med timiansaus

Sprøstekt torsk med rødvinssaus

Sprøstekt torskehode i rømmesaus

Steketorsk med bacon og eplesaus

Stekt torsk

Stekt torsk med fem krydder

Stekt torsk med hvitløk og potetpuré

Stekt torsk med ingefærsjy

Stekt torsk med koriander og risotto

Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding

Stekt torsk med tomatsaus

Stekte torsketunger

Suppe på torsketunger og byggryn

Sydfransk torsk

Tandooristekt torsk

Thailandske fiskeburgere

Tomat-torsk med båndspaghetti

Torsk i folie

Torsk i form med asparges

Torsk i karri

Torsk i serveringskar

Torsk i sitron-urtesaus

Torsk i sopp- og skalldyrsaus

Torsk i tomatris

Torsk i tomatsaus

Torsk med ansjos

Torsk med appelsinsaus

Torsk med eggesaus

Torsk med kapers

Torsk med nudler

Torsk med persilledekke

Torsk med purre

Torsk med purre og løk

Torsk med sennep- og osteskorpe

Torsk med sennepsaus

Torsk med sitron- og persillesjy

Torsk med sopp og bambusskudd

Torsk med sprøtt sennepslokk

Torsk og bønner

Torsk på druen

Torsk stekt i hvitløk

Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus

Torskeboller med hvitløksmajones

Torskecurry med kokosnøttmelk

Torskefilet med brune bønner

Torskefilèt med eggesmør

Torskefilet med grønnsaker

Torskefileter eller -skiver stekt i panne

Torskefileter med ansjos og kryddergrønt

Torskegryte med tomater

Torskekabaret

Torskelever

Torskemølje

Torskepakke på grill

Torskerogn i form

Torskerogn stekt i panne

Torskerognkaker

Torskerognkaviar

Torskesalat i grønn saus

Torskeskiver med kardemomme

Torskeskiver pyntet til trengsel

Torskestuing

Torskesufflé

Torsketortilla

Torsketunger i saus

Urtebakt torsk

Urtebakt torskerygg

Vinmarinert torskefilet

Walisisk torsk

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen