Flere resulteter finnes under oppskriften
4 fileter av småtorsk
3 hvitløkfedd
4 ss olivenolje
salt
pepper
Saus:
brennesle, rikelig
1 finhakket sjalottløk
1 ss smør
2 dl fløte
1/2 ss maisenna
salt
pepper
litt muskat
1/2 ss sitronsaft
2 ss revet ost
kokt pasta i passende mengde
2 eggeplommer
Renskjær filetene for skinn og bein.
Rens og knus hvitløken. Varm olje forsiktig i en stekepanne og legg i den knuste hvitløken. La den surre i panna et par minutter til den begynner å bli brun. Ta den ut og skru opp varmen. Det er ikke lurt å steke videre med hvitløken i da den tåler lite varme før den smaker brent. Når oljen blir skikkelig varm, legges filetene i. De stekes til de er godt brune på begge sider. Holde dem varme mens sausen kokes:
Gi brenneslen er oppkok i vann. Skyll den i kaldt vann og kutt den i strimler. Det er vanskelig å anslå mengde brennesle, men du trenger minst 1 dl ferdig hakket.
Ha smør i en kjele. Fres sjalottløken og tilsett brennesle. Fres et minutt før du slår over fløten. La alt koke i et par minutter før du jevner sausen med majsenna utrørt i litt kaldt vann.
Smak til med salt, pepper og muskat. Ha i sitronsaft og ost.
Bland sausen med passelig mengde glovarm spaghetti eller annen pasta.
Bland inn eggeplommene, slik at alt blir tykt.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt