• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Bras i sur-søt saus

Internasjonale / Kosher

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg bras (evt makrell eller sild)
1 tykk skive selleri
2 gulrøtter
1 løk
salt
pepper
SAUS:
1 liten løk
½ dl rosiner
25 g sukker
4 ss sitronsaft eller 3 ss eddik

Bruksanvisning

Skrap skjellene av fisken og rens den. Skjær den i skiver på ca 2 cm og legg disse i så mye vann at det dekker. Tilsett løken som er skåret i fire, rensede gulrøtter, selleriskiven, salt og pepper. Fisken skal koke i 20-30 minutter, alt etter størrelsen. Legg den pent opp på et dypt fat.

Oppløs sukkeret til sausen i litt kokende vann, sett oppløsningen på kokeplaten og la den koke i noen minutter. Tilsett langsomt silt fiskekraft, rosiner, løkskiver og til slutt sitronsaft eller eddik. La sausen koke ca 15 minutter. Vent så til den blir lunken og hell den deretter over fisken, som i mellomtiden er blitt lett avkjølt.

Retten bør ikke serveres før 4-5 timer etter tilberedningen. Den kan også spises varm. I så fall har det mye for seg å jevne sausen med litt maisennamel, men det er ikke nødvendig.

Internasjonale / Kosher


Sum Oppskrifter 15 funnet


Kosher-kjøkkenet

Boller med birkesfyll (Homen-taschen)

Bras i sur-søt saus

Brun bønnesuppe (Raissacks)

Eggerøre med matze (Matzebra)

Eplemos med vin og nøtter (Charoses)

Forloren hare (Klops)

Frityrstekte kikertkaker (Falafel)

Fylt fisk med pepperrot (Gefillte Fish mit Chein)

Hønseleverpostei (Gehackte Hühnerleiber)

Matze-boller (Matze-kneidlach)

Oksekjøtt med gulrøtter (Tzimmes)

Perlegrynsuppe (Krubnik)

Potet-lapper (Latkes)

Saltagurker

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen