• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Matze-boller (Matze-kneidlach)

Internasjonale / Kosher

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

3 egg
8 ss matze-mel, evt matze, som i så fall må knuses først
1 ss hønse- eller oksefett
ørlite støtt ingefær
salt

Bruksanvisning

Skill eggene og pisk hvitene stive. Rør så i eggeplommene, smak til med ingefær og salt. Massen bør smake litt for salt, for matze-melet er saltkrevende. Tilsett matze-melet. Melmengden avhenger litt av eggenes størrelse. Man skal under alle omstendigheter få en svakt grøtaktig masse. Rør i fettet.

La deigen deretter stå i minst 30 minutter. Når den er blitt fast nok, formes den til boller med diameter omtrent som bordtennisballer. Disse kokes så i rikelig med lettsaltet vann til de flyter opp til overflaten. Dette tar mellom 10-15 minutter.

Det er lurt å ta opp én bolle og prøve den. Er den lett og luftig tvers igjennom, er bollene ferdige. Matze-boller serveres som tilbehør i supper.

Internasjonale / Kosher


Sum Oppskrifter 15 funnet


Kosher-kjøkkenet

Boller med birkesfyll (Homen-taschen)

Bras i sur-søt saus

Brun bønnesuppe (Raissacks)

Eggerøre med matze (Matzebra)

Eplemos med vin og nøtter (Charoses)

Forloren hare (Klops)

Frityrstekte kikertkaker (Falafel)

Fylt fisk med pepperrot (Gefillte Fish mit Chein)

Hønseleverpostei (Gehackte Hühnerleiber)

Matze-boller (Matze-kneidlach)

Oksekjøtt med gulrøtter (Tzimmes)

Perlegrynsuppe (Krubnik)

Potet-lapper (Latkes)

Saltagurker

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen