• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Oksekjøtt med gulrøtter (Tzimmes)

Internasjonale / Kosher

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg oksebryst eller –bibringe
1 hvitløkfedd
4 ss smeltet oksetalg eller hønsefett
1 stor løk
1 ½ dl vann
salt
pepper
TILLEGG:
250 g gulrøtter
1 ss honning
1 knivsodd ingefær
¾ ts støtt kanel

Bruksanvisning

Gni kjøttet med en overskåret hvitløkfedd. Skjær hvitløken i fine strimler, som stikkes inn her og der i kjøttet, som deretter brunes i fettet på alle sider. Ta så kjøttet opp av gryten. Skrell løken og skjær den i skiver. Fres skivene i fettet, slik at de får litt farge.

Krydre kjøttet med salt og pepper, ha det opp i gryten til løken. Tilsett kokende vann, legg lokk på gryten og la kjøttet stå og surre i 2 timer.

Skrell imens gulrøttene og skjær dem i terninger. Ha honning, ingefær og kanel opp i gryten til kjøttet og tilsett deretter gulrotterningene, som så får dampe seg møre i løpet av 30 minutter.

Ved servering skjæres kjøttet i skiver, gulrotterningene legges på toppen.

Internasjonale / Kosher


Sum Oppskrifter 15 funnet


Kosher-kjøkkenet

Boller med birkesfyll (Homen-taschen)

Bras i sur-søt saus

Brun bønnesuppe (Raissacks)

Eggerøre med matze (Matzebra)

Eplemos med vin og nøtter (Charoses)

Forloren hare (Klops)

Frityrstekte kikertkaker (Falafel)

Fylt fisk med pepperrot (Gefillte Fish mit Chein)

Hønseleverpostei (Gehackte Hühnerleiber)

Matze-boller (Matze-kneidlach)

Oksekjøtt med gulrøtter (Tzimmes)

Perlegrynsuppe (Krubnik)

Potet-lapper (Latkes)

Saltagurker

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen