• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Frityrstekte kikertkaker (Falafel)

Internasjonale / Kosher

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

250 g tørkede kikerter, bløtlagt natten over 1 liten rødløk, hakket 2 ts malt koriander 2 hvitløkfedd, hakket 2 ts malt spisskummen ½ ts kajennepepper 1 ts salt ½ ts bakepulver 3 ss hakket frisk persille eller koriander vegetabilsk olje til frityrsteking

Bruksanvisning

Hell kikertene i dørslag så vannet renner av, og mal dem til en fin deig i kjøkkenmaskin. Tilsett løk og hvitløk og kjør maskinen litt til. Rør inn krydder, salt, bakepulver og persille og kjør maskinen igjen. Det er viktig at deigen er svært finkornet. Hell et 2,5 cm dypt lag vegetabilsk olje i en gryte og varm opp. Den er klar når en brødterning som slippes oppi, blir gyllenbrun. Form deigen til små kaker og slipp dem i oljen. Stek i 3-4 minutter til de er gyllenbrune. Legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen suges opp. Serveres varme.

Internasjonale / Kosher


Sum Oppskrifter 15 funnet


Kosher-kjøkkenet

Boller med birkesfyll (Homen-taschen)

Bras i sur-søt saus

Brun bønnesuppe (Raissacks)

Eggerøre med matze (Matzebra)

Eplemos med vin og nøtter (Charoses)

Forloren hare (Klops)

Frityrstekte kikertkaker (Falafel)

Fylt fisk med pepperrot (Gefillte Fish mit Chein)

Hønseleverpostei (Gehackte Hühnerleiber)

Matze-boller (Matze-kneidlach)

Oksekjøtt med gulrøtter (Tzimmes)

Perlegrynsuppe (Krubnik)

Potet-lapper (Latkes)

Saltagurker

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen