Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g hjerteskjell
1 dl hvitvin
1 liten kvast timian
1 laurbærblad
4 fennikel
15 g smør
1 ss olivenolje
1 løk
8 blader fersk basilikum
2 ss Pernod
1 liter fiskekraft eller mild fiskebuljong
2 dl kremfløte
3 ss olje
1 ts karripulver
salt
pepper
Vask skjellene. Ha skjell, vin, timian og laurbærblad i en varm gryte, sett på lokket og la det dampe i 5 minutter. Kast skjellene som ikke har åpnet seg. Hell til side kraften. Plukk ut innholdet fra skjellene, og kast dem.
Skjær vekk det grønne og den harde bunnen fra fennikelen. Skjær resten av fennikelen i fyrstikktynne skiver. Hakk løk i bitte små biter. Hakk basilikum.
Varm 1 ss olje og smør i en stor gryte og stek løk og fennikel på middels varme, inntil løken begynner å bli myk, ca 10 minutter. Det skal ikke være så varmt at løken blir brun. Ha over basilikum og Pernod og stek i 2 minutter til. Hell deretter over fiskekraft og kraften fra skjellene. Kok opp og la koke i 15 minutter.
Varm samtidig resten av oljen i en panne, ha i karripulver og sett til side.
Hell suppen gjennom en grov metallsikt eller et dørslag, slik at du beholder noen av bitene, eller mos den i en kjøkkenmaskin. Ha tilbake i gryta, rør inn fløte, smak til med salt og pepper og kok opp.
Visp kremfløten til den er helt stiv og vend den inn like før du serverer.
Hell suppe i suppeskåler, strø over hjerteskjell, hell over karriolje og server.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner