Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ¼ kg sandskjell, godt skrubbet 9 dl vann 250 g pinjekjerner ½ dl olivenolje 5 hvitløkfedd, skåret i tynne skiver 1 ss hvetemel 5 dl fiskekraft eller vann ¾ dl tørr sherry 6 skiver landbrød, uten skorpe, ristet 3 egg, vispet
Ha sandskjellene i en vid kjele. Kast alle skjell som er åpne. Hell på vann og kok opp på sterk varme. Legg på lokk og kok i 5-7 minutter, til skjellene så vidt begynner å åpne seg. Ta kjelen av varmen. Ta sandskjellene opp med hullsleiv og ha dem i en bolle. Kast alle som ikke har åpnet seg. Ta vare på kraften. Ta innmaten ut av alle skjellene, unntatt 12 stykker. Sett til side. Rist pinjekjernene i en stekepanne på middels varme i ca 5 minutter, til de er gylne. Skak ofte på pannen. Når pinjekjernene er kalde, maler du dem til pasta i en morter eller food processor. Varm olivenoljen i en kjele på middels varme. Ha i hvitløk og fres i 2-3 minutter, til den begynner å dufte. Ha i hvetemel og fres videre under omrøring i 1-2 minutter, til det er blandet. Ha i malte pinjekjerner, kraft eller vann, sherry og sandskjellkraften som du har tatt vare på. La det småkoke uten lokk på svak varme i 15 minutter. Skru stekeovnen på 220 C. Ha innmaten fra skjellene i suppen og la den bli gjennomvarm. Sett 6 ovnsfaste suppeboller på et stekebrett og øs opp suppen i dem. Fordel de 12 skjellene med innmat i suppebollene. Legg en skive brød på toppen av hver suppebolle. Fordel de vispede eggene i bollen. Stek i ovn i 5-8 minutter, til overflaten er gyllen og begynner å stivne. Server med en gang.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner