Flere resulteter finnes under oppskriften
75 g brune linser
15 g tørket sopp
4 ss olivenolje
1 gulrot i terninger
1 selleristilk i terninger
1 finhakket løk
1 finhakket hvitløkfedd
litt finhakket, frisk flatbladet persille
en klype malt rød chili
1 ½ liter grønnsakkraft
150 g av hver av hermetiske nyrebønner, cannellini-bønner og kikerter, renste og avrent
120 g tørket kort pasta
salt
nykvernet svart pepper
nyrevet pacorino til servering
hakket frisk flatbladet persille til pynt
Ha linsene i en mellomstor kjele, hell over 5 dl vann og kok opp ved sterk varme. Skru ned varmen og la småkoke i 15-20 minutter eller til linsene er så vidt møre. Rør av og til. I mellomtiden bløtlegger du den tørkede soppen i 2 dl varmt vann i 15-20 minutter.
Slå vannet av linsene gjennom et dørslag, og skyll dem under springen. Hell vannet av soppen og ta vare på det. Finhakk soppen og sett den til side.
Varm oljen i en stor kjele og ha i gulrot, selleri, løk, hvitløk, persille og chili, hvis du bruker det. La alt surre over svak varme i 5-7 minutter mens du rører hele tiden.
Tilsett kraften, soppen og bløtevannet. Kok opp, ha i bønnene, kikertene og linsene, og smak til med salt og pepper. La suppen småkoke under lokk i 20 minutter.
Tilsett pastaen og la suppen koke opp igjen mens du rører. La det småkoke under stadig omrøring til pastaen er al dente, 7-8 minutter eller som anbefalt på pakken. Salt og pepre, og server i oppvarmede suppeskåler, med revet pecorino og hakket persille.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner