Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g filet av fast, hvit fisk som breiflabb, rødspette eller torsk
havsalt til å drysse over
3 ss olivenolje
1 stor løk, hakket
2 hvitløkfedd, finhakket
1 ts malt spisskummen
2 ts paprikapulver
1 liter fiskekraft eller vann
250 g små sandskjell eller hjerteskjell, godt skrubbet
¾ dl nypresset appelsinsaft
2 ss nypresset limesaft
salt
nymalt pepper
frisk mynte eller bladpersille, hakket
Skjær fiskefiletene i strimler som er ca 4 cm lange og 1 cm brede, og legg dem på tallerken. Dryss lett med havsalt over og sett tallerkenen i kjøleskapet til fisken skal brukes.
Varm olivenolje i en kjele på middels varme. Ha i løk og stek i 8-10 minutter, til løken er myk. Ha i hvitløk, spisskummen og paprikapulver, skru ned til svak varme og fres alt sammen i ca 5 minutter, til hvitløken er blank. Ha i fiskekraft eller vann, skru opp til middels varme og kok opp. Skru ned til svak varme og la det småkoke i 15 minutter, slik at smakene blander seg.
Ha i fiskestrimlene og skjellene, kast alle som er åpne, og la det trekke i 7-10 minutter, til fiskestrimlene er ugjennomsiktig og skjellene har åpnet seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Bland i appelsin- og limesaft og smak til med salt og pepper.
Øs suppen opp i varme suppetallerkener og pynt med mynte eller persille. Server med en gang.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner