Flere resulteter finnes under oppskriften
12-18 skiver landbrød, 2-3 cm tykke
1 hvitløkfedd, pluss 4 ss finhakket hvitløk
½ ts salt
1 ½ liter fiskekraft
1 ¾ dl god olivenolje
2 løk, hakket
1-2 ts knust, tørket chili
12 blåskjell, godt skrubbet, uten byssustråder
18 sandskjell, godt skrubbet
3 /4 dl tørr hvitvin
18 scampi, uten skall og tarm
¾ dl bladpersille, finhakket
1 ½ dl frisk koriander, finhakket
6 egg, romtemperert
Skru på stekeovnsgrillen. Legg brødskivene på et stekebrett og grill dem til de er gylne. Snu skivene en gang under grillingen. Ta brettet ut av ovnen. Mens skivene ennå er varme, gnir du dem på begge sider med den hele hvitløkbåten og skjærer dem deretter i terninger på 2 ½ cm. Sett til side.
Ha 2 ss finhakket hvitløk og saltet i en morter og støt det til en pasta.
Kok opp kraften i en kjele. Skru ned varmen slik at kraften bare småkoker.
Varm 2 ss olivenolje på svak varme i en annen kjele. Ha i løk og fres den i 8-10 minutter, til den er mør. Ha i de siste 2 ss finhakket hvitløk samt chilien og fres i ca 3 minutter, til hvitløken dufter. Ha i den varme kraften, og la den småkoke i 3-5 minutter, slik at smakene blander seg.
Ha blåskjell og sandskjell i en stor stekepanne med høye kanter kast alle skjell som er åpne eller skadet. Hell over vin, sett pannen på sterk varme, legg på lokk og kok i 3-6 minutter, til skjellene åpner seg. Ta skjellene opp med hullsleiv og ha dem i en bolle kast skjellene som ikke har åpnet seg. Legg på lokk og hold det varmt. Hell kraften fra pannen opp i fiskekraften.
Ha scampiene i den varme kraften. Etter ca 3 minutter er de ugjennomsiktige.
Fordel brød, persille, koriander og hvitløkpasta i de varme suppebollene. Fordel de 10 ss som er igjen av olivenoljen, i bollene. Fordel de kokte scampiene, sandskjellene og blåskjellene i bollene. Knekk ett egg i hver bolle. Kok opp resten av kraften og øs opp i bollene.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner