Flere resulteter finnes under oppskriften
3 egg
1/2 ts revet sitronskall
75 g sukker
8 pl. gelatin
1 boks ananas, ca 225 g
2 ss sitronsaft
3 dl krem
Til pynt:
2 dl kremfløte
ananas
sukat
Eggeplommene piskes hvite sammen med sukker og sitronskall.
Legg gelatinen i kaldt vann til den er bløt. Vri den opp og ha den i ca 2 dl ananassaft og løs den opp ved svak varme.
Ha gelatinen i eggemassen under røring og tilsett sitronsaft og oppskåren ananas. La noe ananas være igjen til pynt.
La eggemassen stivne litt før stivpisket kremfløte og eggehvite forsiktig vendes i.
Ha souffléen i en form og la den stå kaldt til den er helt stiv.
Pynt med krem, ananas og biter av sukat.
Aleksandrapudding (Møre og Romsdal)
Byggmelspudding (Møre og Romsdal)
Byggrynsdessert (Møre og Romsdal)
Eple i karamellsaus (Sogn og Fjordane)
Epler i karamellsaus (Vest-Agder)
Fromasj med sjokolade (Rogaland)
Gammeldags madeirakrem (Hordaland)
Gammeldags tyttebærdessert (Troms)
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus (Sør-Trøndelag)
Jordbærsuppe med grønn pepper (Akershus)
Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Løpsønn fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Løvepudding fra Aulestad (Oppland)
Mandelkjernepudding med rød saus (Aust-Agder)
Minuttpudding (Sogn og Fjordane)
Måneskinnspudding (Sogn og Fjordane)
Prinsessepudding (Sør-Trøndelag)
Rabarbragelé (Møre og Romsdal)
Rabarbrakompott (Sogn og Fjordane)
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem (Oslo)
Ris med tyttebær og melk (Telemark)
Rosenpudding fra Skjeberg (Østfold)
Rå eplepudding (Sogn og Fjordane)
Råmelkspudding med kanel og rødvinstrukne pærer (Akershus)
Sjokoladeris (Møre og Romsdal)
Surmelkspudding (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott fra Røros (Sør-Trøndelag)
Søkkrike bypiker fra Sandefjord (Vestfold)
Tilslørte bondepiker fra Stange (Hedmark)
Tyttebærgraut fra Røros (Sør-Trøndelag)