• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rognebærgele (Akershus)

Tradisjonsmat / Dessert

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

6 liter rognebær
1 liter rips
6 dl vann
sukker
1 stilk mynte

Bruksanvisning

Kok opp vann og bær og la småkoke i ca 20 minutter. Hell saften gjennom en bærsil. Ha i 1 liter sukker til 1 liter saft. Ha i en stilk mynte for ekstra god smak. La dette koke i ca 5 minutter under omrøring. La stå i nye 5 minutter for avkjøling, og sil av.

Hell saften på varme og rene glass og sett kaldt i kjøleskap. Geleen er stiv når den har stått natten over.

Det kan være en idé å lage geleen tidlig i rognebærsesongen. Da inneholder bærene mest stivelsesstoff.

Tradisjonsmat / Dessert


Sum Oppskrifter 81 funnet


Aleksandrapudding (Møre og Romsdal)

Appelsinis (Akershus)

Aprikoser i gelé (Vest-Agder)

Arme riddere (Nordland)

Blåbærpannekake (Vest-Agder)

Bringebærfromasj (Akershus)

Byggmelspudding (Møre og Romsdal)

Byggrynsdessert (Finnmark)

Byggrynsdessert (Møre og Romsdal)

Byggrynskrem (Nord-Trøndelag)

Diplomatkrem (Hordaland)

Eple i karamellsaus (Sogn og Fjordane)

Epler i karamellsaus (Vest-Agder)

Epler med sirup (Akershus)

Eplesne (Østfold)

Flømri (Hordaland)

Fløtepudding (Akershus)

Fløterand (Akershus)

Fløterand (Hordaland)

Fromasj med sjokolade (Rogaland)

Gammeldags madeirakrem (Hordaland)

Gammeldags tyttebærdessert (Troms)

Gome fra Jæren (Rogaland)

Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus (Sør-Trøndelag)

Hverdagskrem (Vestfold)

Hvit dravle (Hordaland)

Jordbærmoussekake (Oslo)

Jordbæromelett (Hedmark)

Jordbærsuppe med grønn pepper (Akershus)

Kalvedans (Sogn og Fjordane)

Karamellpudding (Akershus)

Karamellpudding (Buskerud)

Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)

Koldskål (Hordaland)

Lobels pudding (Akershus)

Løpsønn fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Løvepudding fra Aulestad (Oppland)

Madeirakrem (Hordaland)

Mandelkjernepudding med rød saus (Aust-Agder)

Minuttpudding (Sogn og Fjordane)

Mjølkegelé (Sogn og Fjordane)

Moltesorbet (Østfold)

Multebærsuppe (Rogaland)

Multekrem (Akershus)

Multekrem (Nordland)

Måneskinnspudding (Akershus)

Måneskinnspudding (Sogn og Fjordane)

Nesevispudding (Vestfold)

Nypefromasj (Møre og Romsdal)

Opplagt melk (Nord-Trøndelag)

Pottost (Sogn og Fjordane)

Prinsessepudding (Sør-Trøndelag)

Rabarbragelé (Møre og Romsdal)

Rabarbrakompott (Sogn og Fjordane)

Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem (Oslo)

Ris med tyttebær og melk (Telemark)

Riskrem (Akershus)

Riskrem (Oppland)

Rognebærgele (Akershus)

Rosenpudding fra Skjeberg (Østfold)

Rå eplepudding (Sogn og Fjordane)

Råkrem (Akershus)

Råmelkspudding (Nordland)

Råmelkspudding med kanel og rødvinstrukne pærer (Akershus)

Røde pærer (Vest-Agder)

Saftfromasj (Akershus)

Sjokoladeris (Møre og Romsdal)

Smørrebrødpudding (Rogaland)

Solbær mousse (Østfold)

Spannost (Østfold)

Stekte epler (Hedmark)

Surmelkspudding (Sogn og Fjordane)

Sviskekompott (Buskerud)

Sviskekompott (Sogn og Fjordane)

Sviskekompott fra Røros (Sør-Trøndelag)

Søkkrike bypiker fra Sandefjord (Vestfold)

Tilslørte bondepiker fra Stange (Hedmark)

Trollkrem (Nord-Trøndelag)

Tyttebærgraut fra Røros (Sør-Trøndelag)

Vingelé med bladgull og vaniljekrem (Aust-Agder)

Øllebrød (Nordland)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen