Flere resulteter finnes under oppskriften
4 dl råmelk
2 ss melis
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
Rødvinstrukne pærer:
4 dl rødvin
100 g knuste bær (tyttebær eller solbær)
100 g sukker
4 faste modne pærer
Dette er en oppskrift fra Slogum Gård, Skedsmo. Oppskriften er hentet fra boka "Smak av Romerike".
Desserten er spesiell da den krever råmelk, som kun fås på gårder som har melkekyr. Råmelk er den melken som kua gir de første fire-fem dagene etter kalving.
Bland melis og vaniljesukker i råmelk. Slå blandingen i smurt form eller porsjonsform. Dryss kanel på toppen av formen. Sett i vannbad i stekeovn ved 100 C i 40-45 minutter. Avkjøles i formen og serveres sammen med rødvinstrukne pærer:
Kok opp rødvin, bær og sukker. Skrell pærene og del hver av dem i 6-8 båter. Skjær ut kjernehusene. Legg så pærebåtene i laken og sett på lokk. La dem trekke i 15-20 minutter. Avkjøles i laken.
Aleksandrapudding (Møre og Romsdal)
Byggmelspudding (Møre og Romsdal)
Byggrynsdessert (Møre og Romsdal)
Eple i karamellsaus (Sogn og Fjordane)
Epler i karamellsaus (Vest-Agder)
Fromasj med sjokolade (Rogaland)
Gammeldags madeirakrem (Hordaland)
Gammeldags tyttebærdessert (Troms)
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus (Sør-Trøndelag)
Jordbærsuppe med grønn pepper (Akershus)
Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Løpsønn fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Løvepudding fra Aulestad (Oppland)
Mandelkjernepudding med rød saus (Aust-Agder)
Minuttpudding (Sogn og Fjordane)
Måneskinnspudding (Sogn og Fjordane)
Prinsessepudding (Sør-Trøndelag)
Rabarbragelé (Møre og Romsdal)
Rabarbrakompott (Sogn og Fjordane)
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem (Oslo)
Ris med tyttebær og melk (Telemark)
Rosenpudding fra Skjeberg (Østfold)
Rå eplepudding (Sogn og Fjordane)
Råmelkspudding med kanel og rødvinstrukne pærer (Akershus)
Sjokoladeris (Møre og Romsdal)
Surmelkspudding (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott fra Røros (Sør-Trøndelag)
Søkkrike bypiker fra Sandefjord (Vestfold)
Tilslørte bondepiker fra Stange (Hedmark)
Tyttebærgraut fra Røros (Sør-Trøndelag)