• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Eplesne (Østfold)

Tradisjonsmat / Dessert

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

NØTTEBUNN:
250 g nøtter
250 g melis
3 egg
1 ts bakepulver
BLÅBÆRKREM:
300 g blåbær
2 ss sukker
5 dl fløte
3 ss sukker
6 plater gelatin
EPLESNØ:
3 epler
1 dl vann
50 g sukker
sitronskall av ¼ sitron
3 eggehviter
6 plater gelatin
BLÅBÆRSAUS:
300 g blåbær
4 ss sukker

Bruksanvisning

Denne desserten tar utgangspunkt i en gammel oppskrift fra en håndskrevet kokebok fra en gård i Degernes i begynnelsen av 1900-tallet.

Start med nøttebunnen. Nøttene males og blandes med de øvrige ingrediensene. Has på smurt papir og stekes i ovn ved 175 C. Settes kaldt og stikkes ut til sirkelrunde underlag for blåbærkremen:

Blåbær og sukker kjøres sammen i en foodprocessor. Passeres gjennom sil. Fløte piskes med sukker. Gelatin smeltes og blandes med blåbær som tilsettes den piskede kremen.

Blåbærkremen sprøytes ut i små former med nøttebunnen i bunnen. Formene må smøres.

Eplene skrelles og kokes opp med vann. Mos eplene gjennom en sikt. Piskes med sukker til de er kalde, settes i is eller i fryser. Riv sitronskall. Pisk opp eggehviter. Smelt 6 plater gelatin og ha i epleblandingen. Alt blandes sammen og has i sprøytepose.

Lag blåbærsausen. Blåbær og sukker kjøres sammen i foodprosessor. Siles gjennom sikt. Litt krem blandes med litt fløte og saus. Has i papirkremmerhus.

Som pynt til sausen tynnes blåbærkrem ut med litt fløte og blåbærsaus.

Anrett ved å ta blåbærkremen på nøttebunnen ut av formene når den er stivnet.

Serveres på tallerken med et lite speil av blåbærsaus. Dypp noen dråper blåbærkrempynt i speilet. Bruk en gaffel og lag et mønster. Sprøyt ut noen klatter eplesnø på speilet. Dekorer toppen av blåbærkremen med 3 blåbær og melisdryss. Dryss litt melis på tallerkenen. Dekorer med blåbær.

Kilde: culinary-heritage/Østfold

Tradisjonsmat / Dessert


Sum Oppskrifter 81 funnet


Aleksandrapudding (Møre og Romsdal)

Appelsinis (Akershus)

Aprikoser i gelé (Vest-Agder)

Arme riddere (Nordland)

Blåbærpannekake (Vest-Agder)

Bringebærfromasj (Akershus)

Byggmelspudding (Møre og Romsdal)

Byggrynsdessert (Finnmark)

Byggrynsdessert (Møre og Romsdal)

Byggrynskrem (Nord-Trøndelag)

Diplomatkrem (Hordaland)

Eple i karamellsaus (Sogn og Fjordane)

Epler i karamellsaus (Vest-Agder)

Epler med sirup (Akershus)

Eplesne (Østfold)

Flømri (Hordaland)

Fløtepudding (Akershus)

Fløterand (Akershus)

Fløterand (Hordaland)

Fromasj med sjokolade (Rogaland)

Gammeldags madeirakrem (Hordaland)

Gammeldags tyttebærdessert (Troms)

Gome fra Jæren (Rogaland)

Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus (Sør-Trøndelag)

Hverdagskrem (Vestfold)

Hvit dravle (Hordaland)

Jordbærmoussekake (Oslo)

Jordbæromelett (Hedmark)

Jordbærsuppe med grønn pepper (Akershus)

Kalvedans (Sogn og Fjordane)

Karamellpudding (Akershus)

Karamellpudding (Buskerud)

Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)

Koldskål (Hordaland)

Lobels pudding (Akershus)

Løpsønn fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Løvepudding fra Aulestad (Oppland)

Madeirakrem (Hordaland)

Mandelkjernepudding med rød saus (Aust-Agder)

Minuttpudding (Sogn og Fjordane)

Mjølkegelé (Sogn og Fjordane)

Moltesorbet (Østfold)

Multebærsuppe (Rogaland)

Multekrem (Akershus)

Multekrem (Nordland)

Måneskinnspudding (Akershus)

Måneskinnspudding (Sogn og Fjordane)

Nesevispudding (Vestfold)

Nypefromasj (Møre og Romsdal)

Opplagt melk (Nord-Trøndelag)

Pottost (Sogn og Fjordane)

Prinsessepudding (Sør-Trøndelag)

Rabarbragelé (Møre og Romsdal)

Rabarbrakompott (Sogn og Fjordane)

Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem (Oslo)

Ris med tyttebær og melk (Telemark)

Riskrem (Akershus)

Riskrem (Oppland)

Rognebærgele (Akershus)

Rosenpudding fra Skjeberg (Østfold)

Rå eplepudding (Sogn og Fjordane)

Råkrem (Akershus)

Råmelkspudding (Nordland)

Råmelkspudding med kanel og rødvinstrukne pærer (Akershus)

Røde pærer (Vest-Agder)

Saftfromasj (Akershus)

Sjokoladeris (Møre og Romsdal)

Smørrebrødpudding (Rogaland)

Solbær mousse (Østfold)

Spannost (Østfold)

Stekte epler (Hedmark)

Surmelkspudding (Sogn og Fjordane)

Sviskekompott (Buskerud)

Sviskekompott (Sogn og Fjordane)

Sviskekompott fra Røros (Sør-Trøndelag)

Søkkrike bypiker fra Sandefjord (Vestfold)

Tilslørte bondepiker fra Stange (Hedmark)

Trollkrem (Nord-Trøndelag)

Tyttebærgraut fra Røros (Sør-Trøndelag)

Vingelé med bladgull og vaniljekrem (Aust-Agder)

Øllebrød (Nordland)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen