Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ¼ dl byggryn, hel- eller halvgryn 3 dl vann 8 dl melk 1 ½ ts margarin 2 ½ ss sukker vaniljedråper eller vaniljesukker etter smak 2 dl kremfløte
Legg grynene i bløt over natten. Kok den i bløtevannet til det er absorbert, ca 20 minutter. Spe med den kokende melken, og kok grøten ferdig, ca 90 minutter på svak varme. Grøten må røres om ofte under koketiden. Ha margarin og sukker i den ferdige grøten og avkjøl den. Stivpisk fløten og bland den med den kalde grøten. Sett den litt til avkjøling før servering. Server Byggrynskremen på samme måte som Riskrem, med lys saftsaus eller syltetøy til.
Aleksandrapudding (Møre og Romsdal)
Byggmelspudding (Møre og Romsdal)
Byggrynsdessert (Møre og Romsdal)
Eple i karamellsaus (Sogn og Fjordane)
Epler i karamellsaus (Vest-Agder)
Fromasj med sjokolade (Rogaland)
Gammeldags madeirakrem (Hordaland)
Gammeldags tyttebærdessert (Troms)
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus (Sør-Trøndelag)
Jordbærsuppe med grønn pepper (Akershus)
Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Løpsønn fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Løvepudding fra Aulestad (Oppland)
Mandelkjernepudding med rød saus (Aust-Agder)
Minuttpudding (Sogn og Fjordane)
Måneskinnspudding (Sogn og Fjordane)
Prinsessepudding (Sør-Trøndelag)
Rabarbragelé (Møre og Romsdal)
Rabarbrakompott (Sogn og Fjordane)
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem (Oslo)
Ris med tyttebær og melk (Telemark)
Rosenpudding fra Skjeberg (Østfold)
Rå eplepudding (Sogn og Fjordane)
Råmelkspudding med kanel og rødvinstrukne pærer (Akershus)
Sjokoladeris (Møre og Romsdal)
Surmelkspudding (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott fra Røros (Sør-Trøndelag)
Søkkrike bypiker fra Sandefjord (Vestfold)
Tilslørte bondepiker fra Stange (Hedmark)
Tyttebærgraut fra Røros (Sør-Trøndelag)