• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Røde pærer (Vest-Agder)

Tradisjonsmat / Dessert

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg pærer 5 dl sur tyttebærsaft 250 g sukker 2-3 stk hel kanel 2-3 ss tørket pomeransskall eller appelsinskall

Bruksanvisning

Bruk modne, men faste pærer. Skrell dem, del dem i to og fjern stilk og kjernehus eller la dem være hele. Hvis det lages stor porsjon, legges pærene i kaldt vann tilsatt sitronsaft eller askorbinsyre, slik at de holder seg lyse. Kok opp saft og sukker. Brukes søtet saft, er det ikke sikkert det er nødvendig med sukker. Ha i kanel. Tørre pomeransskall bløtes i varmt vann i noen timer. Fjern det hvite skallet, skjær det gule i strimler og ha dem i sukkerlaken. Bruker du appelsinskall så skrell og vask appelsinene. Sørg for at minst mulig av det hvite skallet kommer med. Skjær det gule i strimler og tørk det i stekeovnen ved 90 C i 2-3 timer, eller til det er tørt. La pærene trekke porsjonsvis i laken til de er møre. Laken bør ikke koke, da blir pærene mindre pene. Ta pærene opp og legg dem i rene, varme glass eller krukke. Kok inn laken i ca 10 minutter og hell den over. Skru på tett lokk hvis pærene skal oppbevares en stund. Server gjerne med pisket kremfløte eller eggekrem til.

Tradisjonsmat / Dessert


Sum Oppskrifter 81 funnet


Aleksandrapudding (Møre og Romsdal)

Appelsinis (Akershus)

Aprikoser i gelé (Vest-Agder)

Arme riddere (Nordland)

Blåbærpannekake (Vest-Agder)

Bringebærfromasj (Akershus)

Byggmelspudding (Møre og Romsdal)

Byggrynsdessert (Finnmark)

Byggrynsdessert (Møre og Romsdal)

Byggrynskrem (Nord-Trøndelag)

Diplomatkrem (Hordaland)

Eple i karamellsaus (Sogn og Fjordane)

Epler i karamellsaus (Vest-Agder)

Epler med sirup (Akershus)

Eplesne (Østfold)

Flømri (Hordaland)

Fløtepudding (Akershus)

Fløterand (Akershus)

Fløterand (Hordaland)

Fromasj med sjokolade (Rogaland)

Gammeldags madeirakrem (Hordaland)

Gammeldags tyttebærdessert (Troms)

Gome fra Jæren (Rogaland)

Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus (Sør-Trøndelag)

Hverdagskrem (Vestfold)

Hvit dravle (Hordaland)

Jordbærmoussekake (Oslo)

Jordbæromelett (Hedmark)

Jordbærsuppe med grønn pepper (Akershus)

Kalvedans (Sogn og Fjordane)

Karamellpudding (Akershus)

Karamellpudding (Buskerud)

Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)

Koldskål (Hordaland)

Lobels pudding (Akershus)

Løpsønn fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Løvepudding fra Aulestad (Oppland)

Madeirakrem (Hordaland)

Mandelkjernepudding med rød saus (Aust-Agder)

Minuttpudding (Sogn og Fjordane)

Mjølkegelé (Sogn og Fjordane)

Moltesorbet (Østfold)

Multebærsuppe (Rogaland)

Multekrem (Akershus)

Multekrem (Nordland)

Måneskinnspudding (Akershus)

Måneskinnspudding (Sogn og Fjordane)

Nesevispudding (Vestfold)

Nypefromasj (Møre og Romsdal)

Opplagt melk (Nord-Trøndelag)

Pottost (Sogn og Fjordane)

Prinsessepudding (Sør-Trøndelag)

Rabarbragelé (Møre og Romsdal)

Rabarbrakompott (Sogn og Fjordane)

Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem (Oslo)

Ris med tyttebær og melk (Telemark)

Riskrem (Akershus)

Riskrem (Oppland)

Rognebærgele (Akershus)

Rosenpudding fra Skjeberg (Østfold)

Rå eplepudding (Sogn og Fjordane)

Råkrem (Akershus)

Råmelkspudding (Nordland)

Råmelkspudding med kanel og rødvinstrukne pærer (Akershus)

Røde pærer (Vest-Agder)

Saftfromasj (Akershus)

Sjokoladeris (Møre og Romsdal)

Smørrebrødpudding (Rogaland)

Solbær mousse (Østfold)

Spannost (Østfold)

Stekte epler (Hedmark)

Surmelkspudding (Sogn og Fjordane)

Sviskekompott (Buskerud)

Sviskekompott (Sogn og Fjordane)

Sviskekompott fra Røros (Sør-Trøndelag)

Søkkrike bypiker fra Sandefjord (Vestfold)

Tilslørte bondepiker fra Stange (Hedmark)

Trollkrem (Nord-Trøndelag)

Tyttebærgraut fra Røros (Sør-Trøndelag)

Vingelé med bladgull og vaniljekrem (Aust-Agder)

Øllebrød (Nordland)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen