Flere resulteter finnes under oppskriften
6 blad gelatin
1 pk fryste multer, ca 375 g
2-4 ss konjakk eller likør
sukker etter smak
3 dl kremfløte
2 ss vaniljesukker
La gelatinen ligge i kaldt vann en stund og mykne.
Tin bærene i en bolle sammen med brennevin og sukker etter smak.
Stivpisk fløten med vaniljen. Sløyf vaniljen hvis du ikke er tilhenger av smaken eller reduser mengden. Rør inn knapt halvparten av bærene.
Smelt gelatinen i litt varmt vann eller multesaft, avkjøl noe og bland den forsiktig i kremen under omrøring.
Skyll en lav randform med kaldt vann, og hell kremen oppi. La den stå og stivne i kjøleskapet, ca 3 timer.
Vend fløteranden på serveringsfat og fyll åpningen med resten av multene.
Aleksandrapudding (Møre og Romsdal)
Byggmelspudding (Møre og Romsdal)
Byggrynsdessert (Møre og Romsdal)
Eple i karamellsaus (Sogn og Fjordane)
Epler i karamellsaus (Vest-Agder)
Fromasj med sjokolade (Rogaland)
Gammeldags madeirakrem (Hordaland)
Gammeldags tyttebærdessert (Troms)
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus (Sør-Trøndelag)
Jordbærsuppe med grønn pepper (Akershus)
Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Løpsønn fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Løvepudding fra Aulestad (Oppland)
Mandelkjernepudding med rød saus (Aust-Agder)
Minuttpudding (Sogn og Fjordane)
Måneskinnspudding (Sogn og Fjordane)
Prinsessepudding (Sør-Trøndelag)
Rabarbragelé (Møre og Romsdal)
Rabarbrakompott (Sogn og Fjordane)
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem (Oslo)
Ris med tyttebær og melk (Telemark)
Rosenpudding fra Skjeberg (Østfold)
Rå eplepudding (Sogn og Fjordane)
Råmelkspudding med kanel og rødvinstrukne pærer (Akershus)
Sjokoladeris (Møre og Romsdal)
Surmelkspudding (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott fra Røros (Sør-Trøndelag)
Søkkrike bypiker fra Sandefjord (Vestfold)
Tilslørte bondepiker fra Stange (Hedmark)
Tyttebærgraut fra Røros (Sør-Trøndelag)