Flere resulteter finnes under oppskriften
4 halve hermetiske pærer
1/2 liter vaniljeis
Sjokoladesaus:
1 plate kokesjokolade
1 ss pulverkaffe
3 ss kokende vann
2 1/2 dl kremfløte
Lag sjokoladesausen først ved å brekke sjokoladen i biter og smelt dem i vannbad. Legg lokk over bollen sjokoladen ligger i. Kommer det vanndamp i sjokoladen kan den bli grå.
Stikk sjokoladen med en gaffel for å kjenne om den har smeltet.
Rør kaffepulveret ut i kokende vann og bland det i den smeltede sjokoladen. Spe i kremfløten.
Legg en halv hermetisk pære på hver dessertasjett. Legg en kule vaniljeis ved siden av, og hell den varme sjokoladesausen over.
Aleksandrapudding (Møre og Romsdal)
Byggmelspudding (Møre og Romsdal)
Byggrynsdessert (Møre og Romsdal)
Eple i karamellsaus (Sogn og Fjordane)
Epler i karamellsaus (Vest-Agder)
Fromasj med sjokolade (Rogaland)
Gammeldags madeirakrem (Hordaland)
Gammeldags tyttebærdessert (Troms)
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus (Sør-Trøndelag)
Jordbærsuppe med grønn pepper (Akershus)
Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Løpsønn fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Løvepudding fra Aulestad (Oppland)
Mandelkjernepudding med rød saus (Aust-Agder)
Minuttpudding (Sogn og Fjordane)
Måneskinnspudding (Sogn og Fjordane)
Prinsessepudding (Sør-Trøndelag)
Rabarbragelé (Møre og Romsdal)
Rabarbrakompott (Sogn og Fjordane)
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem (Oslo)
Ris med tyttebær og melk (Telemark)
Rosenpudding fra Skjeberg (Østfold)
Rå eplepudding (Sogn og Fjordane)
Råmelkspudding med kanel og rødvinstrukne pærer (Akershus)
Sjokoladeris (Møre og Romsdal)
Surmelkspudding (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott fra Røros (Sør-Trøndelag)
Søkkrike bypiker fra Sandefjord (Vestfold)
Tilslørte bondepiker fra Stange (Hedmark)
Tyttebærgraut fra Røros (Sør-Trøndelag)