Flere resulteter finnes under oppskriften
1,2 kg velmodne plommer
6 dl lys sirup
10 cm lang strimmel skall av sitron
2-3 ss vann
2 lett knuste plommesteiner
2 dl konjakk
Skyll plommene godt og tørk dem med husholdningspapir. Del dem og fjern steinene. Legg dem i et varmt, godt rengjort glass.
Kok opp sirupen med sitronskallet (bruk potetskreller), vannet og de knuste plommesteinene. La det trekke i 5 minutter.
Tilsett konjakken og varm opp på nytt. Fisk opp sitronskallet og legg det i glasset. Sil laken og hell den over plommene. Sett på lokk og avkjøl. Sett glasset i kjøleskap over natten, gjerne et par dager.
Serveres med vaniljeis eller pisket fløte.
Aleksandrapudding (Møre og Romsdal)
Byggmelspudding (Møre og Romsdal)
Byggrynsdessert (Møre og Romsdal)
Eple i karamellsaus (Sogn og Fjordane)
Epler i karamellsaus (Vest-Agder)
Fromasj med sjokolade (Rogaland)
Gammeldags madeirakrem (Hordaland)
Gammeldags tyttebærdessert (Troms)
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus (Sør-Trøndelag)
Jordbærsuppe med grønn pepper (Akershus)
Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Løpsønn fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Løvepudding fra Aulestad (Oppland)
Mandelkjernepudding med rød saus (Aust-Agder)
Minuttpudding (Sogn og Fjordane)
Måneskinnspudding (Sogn og Fjordane)
Prinsessepudding (Sør-Trøndelag)
Rabarbragelé (Møre og Romsdal)
Rabarbrakompott (Sogn og Fjordane)
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem (Oslo)
Ris med tyttebær og melk (Telemark)
Rosenpudding fra Skjeberg (Østfold)
Rå eplepudding (Sogn og Fjordane)
Råmelkspudding med kanel og rødvinstrukne pærer (Akershus)
Sjokoladeris (Møre og Romsdal)
Surmelkspudding (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott fra Røros (Sør-Trøndelag)
Søkkrike bypiker fra Sandefjord (Vestfold)
Tilslørte bondepiker fra Stange (Hedmark)
Tyttebærgraut fra Røros (Sør-Trøndelag)