Flere resulteter finnes under oppskriften
3 plater gelatin eller 2 1/2 ts gelatinpulver
1/2 vaniljestang, delt i to på langs
90 g florsukker
1/2 dl créme fraîche
4 dl kulturmelk
3/4 dl kremfløte
250 g friske bringebær
3 ss florsukker, eller etter smak
La gelatinplatene ligge i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av dem. Bruker du gelatinpulver løses dette opp i 1 ss kokende vann. Sett til side.
Bland sukker og créme fraîche i en liten kjele. Skrap ut vaniljefrøene med spissen av en liten kniv og ha dem i kjelen. Varm opp på middels varme til sukkeret er oppløst. Tilsett gelatin og rør til den er smeltet. Avkjøl.
Rør kulturmelken inn i den avkjølte blandingen. Pisk kremfløten i en bolle og vend den forsiktig inn med en slikkepott. Skyll fire former á 1,5 dl med kaldt vann. Fordel kremen i formene, dekk dem til og la dem stå i kjøleskapet i 4 timer.
Ha et par bær i en liten kjele, mod dem med gaffel og tilsett sukker. Kok under omrøring på middels varme til sukkeret er løst opp. Ta kjelen av varmen når blandingen bobler og rør inn resten av bærene. Avkjøl til romtemperatur.
Dypp bunnen på formene i varmt, ikke kokende, vann et øyeblikk og hvelv dem på flate desserttallerkner. Legg bær og saus rundt. Server straks.
Aleksandrapudding (Møre og Romsdal)
Byggmelspudding (Møre og Romsdal)
Byggrynsdessert (Møre og Romsdal)
Eple i karamellsaus (Sogn og Fjordane)
Epler i karamellsaus (Vest-Agder)
Fromasj med sjokolade (Rogaland)
Gammeldags madeirakrem (Hordaland)
Gammeldags tyttebærdessert (Troms)
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus (Sør-Trøndelag)
Jordbærsuppe med grønn pepper (Akershus)
Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Løpsønn fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Løvepudding fra Aulestad (Oppland)
Mandelkjernepudding med rød saus (Aust-Agder)
Minuttpudding (Sogn og Fjordane)
Måneskinnspudding (Sogn og Fjordane)
Prinsessepudding (Sør-Trøndelag)
Rabarbragelé (Møre og Romsdal)
Rabarbrakompott (Sogn og Fjordane)
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem (Oslo)
Ris med tyttebær og melk (Telemark)
Rosenpudding fra Skjeberg (Østfold)
Rå eplepudding (Sogn og Fjordane)
Råmelkspudding med kanel og rødvinstrukne pærer (Akershus)
Sjokoladeris (Møre og Romsdal)
Surmelkspudding (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott fra Røros (Sør-Trøndelag)
Søkkrike bypiker fra Sandefjord (Vestfold)
Tilslørte bondepiker fra Stange (Hedmark)
Tyttebærgraut fra Røros (Sør-Trøndelag)