• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Bergensk julevørterbrød

Bakverk / Julebakst

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

5 dl vann
75 g gjær
175 g mørk sirup
80 g sukker
350 g rugmel
650 g hvetemel
1 ts salt
1 ts nellik
2 ts sjerneanis
1/2 ts pomeransskall
300 g rosiner

Bruksanvisning

(2 store brød)

Varm vannet fingervarmt. Rør ut gjæren. Bland i sirup, sukker, rugmelet, halvparten av hvetemelet, krydder og salt. Malt pomeransskall kan sløyfes dersom det er vanskelig å få tak i. Elt alt godt sammen til en jevn deig.

Dekk bollen med plast og klede og la deigen heve ca 1 time.

Elt rosiner og mer av melet i. Deigen skal være ganske fast, men det er ikke sikkert du trenger alt melet. Bruk god håndmakt. Jo bedre deigen blir eltet, jo bedre blir brødet.

Sett deigen til heving ca 1 time, med plast og klede over bollen.

Ta deigen på bordet, del den i to og trill til lange brød. Legg dem på plate dekket med bakepapir. La dem heve godt en times tid.

Pensle med en gang med sammenvispet egg. Stek julevørterbrødene ved 200 C i 40-45 minutter.

Vørterbrød blir fort brune så demp overvarmen ved å sette en stekeplate på øverste rille, og skru gjerne ovnsvarmen ned til 180 C. Brødene må bli skikkelig gjennomstekte uten å bli brent.

Bakverk / Julebakst


Sum Oppskrifter 86 funnet


Adventsterte

Bergensk julekake

Bergensk julevørterbrød

Berlinerboller

Berlinerboller med kokos

Berlinerkranser

Bestemors sirupsnipper

Blanke lefser

Bordstabelbakkels

Brente mandler

Christmas Cake

Dundee Cake

Engelsk frukt- og nøttekake

Fattigmann fra Inderøy

Fattigmann i smult

Fin julekake

Fylt julestang

Gammeldags julekake

Goro

Greske julekaker

Havregrynskjeks

Havremakroner

Hjortebakkels

Hjortetakk

Honningkake med fyll

Honningrulade

Julebrød

Juledrømmer

Julekake

Julekake

Julekake fra Akershus

Julekake fra Stardalen

Julekake i form

Julekakeboller

Julekaker med fruktmos

Julekjeks

Juleknekk

Juleruter

Julestjerner

Julevørterbrød

Jødekaker

Kakemenn

Kanelstenger

Knappkaker

Kokosmakroner

Kokossnitter

Krumkaker

Krumkaker fra Sunnmøre

Lille julaftens-kake

Lussekatter

Mandelflarn

Mandelhatter

Mandelsnipper

Mazarin-terte

Nekabrød

Pepperkaker

Peppernøtter

Pleskner med nøtter

Potetmeltopper

Riflekjeks

Rosetter

Rugkaker

Safranbrød

Safrankake

Sandkaker

Sandnøtter

Serinakaker

Sirupskake

Sirupsnipper

Sjakkruter

Smultkoking

Smultringer

Smyrja

Små lagkaker

Små nøttekaker

Strull

Sukkerpletter

Søtt julebrød

Terninger

Totenkringler

Tyske julekaker

Tyske skiver

Vaniljekranser

Vannkringler

Vørterkake

Vørterkake med kaffe

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen