• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Christmas Cake

Bakverk / Julebakst

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

250 g smør eller margarin
250 g brunt sukker
5 egg
1 dessertskje mørk sirup
300 g hvetemel
1/2 ts kanel
1/4 ts nellik
1/4 ts kardemomme
60 g malte mandler
350 g store, lyse rosiner og
125 g vanlige rosiner (eller i alt 475 g vanligerosiner)
350 g korinter
125 g cocktailbær (glaserte kirsebær)
100 g fruktblanding (sukat, appelsin- og sitronskall)
revet skall og saft av 1 stor appelsin
3/4 dl sherry eller konjakk

Bruksanvisning

Skyll kirsebærene (cocktailbærene), tørk dem godt på kjøkkenpapir og del hver bær i to. Rør smør og sukker hvitt. Ha i ett sammenvispet egg om gangen og rør godt mellom hvert. Bland i mørk sirup. Sikt mel og krydder og rør det godt inn. Ha så i malte mandler, all frukten, skall og saft av appelsin, og sherry eller konjakk.

Smør en rund form 22 cm i diameter. Kle den inni med bakepapir og fyll deigen i. Bind et tykt lag med avispapir rundt formen, det skal stå litt opp over formkanten. Bind fast med hyssing. Sett formen på stekeplate som også er dekket med et tykt lag aviser. Sett platen på nederste rille i ovnen. Pass på at avisene ikke kommer borti takk og vegger i ovnen. Klipp i så fall av med saks.

Stek kaken 1 time ved 160 C. Sett deretter termostaten på 140 C og stek videre i 4 timer. La kaken stå noen minutter i formen før den tas ut og avkjøles. Bakepapiret kan sitte på. Pakk kaken i folie og legg den i boks. Kaken bør bakes minst 1 måned før jul.

Bakverk / Julebakst


Sum Oppskrifter 86 funnet


Adventsterte

Bergensk julekake

Bergensk julevørterbrød

Berlinerboller

Berlinerboller med kokos

Berlinerkranser

Bestemors sirupsnipper

Blanke lefser

Bordstabelbakkels

Brente mandler

Christmas Cake

Dundee Cake

Engelsk frukt- og nøttekake

Fattigmann fra Inderøy

Fattigmann i smult

Fin julekake

Fylt julestang

Gammeldags julekake

Goro

Greske julekaker

Havregrynskjeks

Havremakroner

Hjortebakkels

Hjortetakk

Honningkake med fyll

Honningrulade

Julebrød

Juledrømmer

Julekake

Julekake

Julekake fra Akershus

Julekake fra Stardalen

Julekake i form

Julekakeboller

Julekaker med fruktmos

Julekjeks

Juleknekk

Juleruter

Julestjerner

Julevørterbrød

Jødekaker

Kakemenn

Kanelstenger

Knappkaker

Kokosmakroner

Kokossnitter

Krumkaker

Krumkaker fra Sunnmøre

Lille julaftens-kake

Lussekatter

Mandelflarn

Mandelhatter

Mandelsnipper

Mazarin-terte

Nekabrød

Pepperkaker

Peppernøtter

Pleskner med nøtter

Potetmeltopper

Riflekjeks

Rosetter

Rugkaker

Safranbrød

Safrankake

Sandkaker

Sandnøtter

Serinakaker

Sirupskake

Sirupsnipper

Sjakkruter

Smultkoking

Smultringer

Smyrja

Små lagkaker

Små nøttekaker

Strull

Sukkerpletter

Søtt julebrød

Terninger

Totenkringler

Tyske julekaker

Tyske skiver

Vaniljekranser

Vannkringler

Vørterkake

Vørterkake med kaffe

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen