• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Engelsk frukt- og nøttekake

Bakverk / Julebakst

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

250 g smør eller margarin
250 g sukker
5 egg
250 g hvetemel
1 krm salt
250 g rosiner
100 g sukat
100 g fruktblanding (sukat, appelsin- og sitronskall)
150 g cocktailbær
100 g mandler, snittet i strimler
60 g hakkede valnøtter
revet skall av 1 appelsin

Pynt:
4 ss aprikosmarmelade
2 ss lys sirup
valnøtter
skåldede mandler, splittet i to

Bruksanvisning

Skyll cocktaibærene, tørk dem på kjøkkenpapir og del dem i to.

Rør smør og sukker lett og luftig. Bland i ett egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Tilsett siktet mel, salt, frukt, revet appelsinskall - bare det ytterste gule, cocktailbær, hakkede valnøtter og strimlede mandler.

Smør en rund form på 22 cm i diameter. Kle formen inni med bakepapir. Fyll røren i. Glatt til overflaten. Stek kaken midt i ovnen i ca 2 timer ved 180 C. Avkjøl kaken i formen før den hvelves på rist. La bakepapiret sitte på.

Bland aprikosmarmelade og sirup i en liten kasserolle. Kok opp og rør til det blir blankt og tyktflytende.

Pensle glasuren på toppen av kaken. Legg halve valnøttkjerner og mandler i mønster på toppen. Pensle over med resten av aprikosmassen, så alt blir blankt og fint.

Fruuktkaker blir bare bedre når de får en viss lagringstid, så bak dem 3-4 uker før jul. Pakk kaken i folie og la den ligge i boks på et kjølig sted. Pynt kaken med aprikosglasur, nøtter og mandler når den tas fram for servering.

Bakverk / Julebakst


Sum Oppskrifter 86 funnet


Adventsterte

Bergensk julekake

Bergensk julevørterbrød

Berlinerboller

Berlinerboller med kokos

Berlinerkranser

Bestemors sirupsnipper

Blanke lefser

Bordstabelbakkels

Brente mandler

Christmas Cake

Dundee Cake

Engelsk frukt- og nøttekake

Fattigmann fra Inderøy

Fattigmann i smult

Fin julekake

Fylt julestang

Gammeldags julekake

Goro

Greske julekaker

Havregrynskjeks

Havremakroner

Hjortebakkels

Hjortetakk

Honningkake med fyll

Honningrulade

Julebrød

Juledrømmer

Julekake

Julekake

Julekake fra Akershus

Julekake fra Stardalen

Julekake i form

Julekakeboller

Julekaker med fruktmos

Julekjeks

Juleknekk

Juleruter

Julestjerner

Julevørterbrød

Jødekaker

Kakemenn

Kanelstenger

Knappkaker

Kokosmakroner

Kokossnitter

Krumkaker

Krumkaker fra Sunnmøre

Lille julaftens-kake

Lussekatter

Mandelflarn

Mandelhatter

Mandelsnipper

Mazarin-terte

Nekabrød

Pepperkaker

Peppernøtter

Pleskner med nøtter

Potetmeltopper

Riflekjeks

Rosetter

Rugkaker

Safranbrød

Safrankake

Sandkaker

Sandnøtter

Serinakaker

Sirupskake

Sirupsnipper

Sjakkruter

Smultkoking

Smultringer

Smyrja

Små lagkaker

Små nøttekaker

Strull

Sukkerpletter

Søtt julebrød

Terninger

Totenkringler

Tyske julekaker

Tyske skiver

Vaniljekranser

Vannkringler

Vørterkake

Vørterkake med kaffe

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen