• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Safranbrød

Bakverk / Julebakst

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Søt hvetedeig: 50 g gjær 200 g margarin eller smør 5 dl melk 1/2 ts salt 2 dl sukker 1-2 ts malt kardemomme 1,5 l (850 g) hvetemel 2 pk safran, 1 g evt 150 g margarin eller smør evt 1 ½ dl sukker 1 dl rosiner

Bruksanvisning

Støt hel safran i en morter sammen med en sukkerbit. Skal være finstøtt. Hell litt av melken i morteren og bland den oppløste safranen i deigvæsken. Safranpulver blandes rett i deigvæsken. Smuldre gjæren i en bolle. Smelt fettet i et kokekar, tilsett melken og varm til fingervarmt. Rør gjæren ut i litt av deigvæsken. Tilsett resten av væsken, salt, sukker, kardemomme (kan utelates) og nesten alt melet. Gjem litt til utbakingen. Arbeid deigen smidig. Rosiner kan tilsettes i deigen eller ved utbakingen. La deigen heve ca 30 minutter under et bakeklede. Ta deigen opp på bakebordet drysset med mel, arbeid den smidig. Bak den ut til lussekatter eller annet julebrød, eller til fletter, fylte stenger eller kranser. La safranbrødet heve tildekket på plate i 20-30 minutter, den korteste tiden for stenger, fletter og kranser. Klem ned rosiner som pynt når brødet er ferdighevet. Pensle med sammenvispet egg. Stek fletter og større brød nederst i ovnen ved 225-250 C i 15-20 minutter. Boller og lussekatter i 5-10 minutter ved 225-250 C. Avkjøles under et bakeklede.

Bakverk / Julebakst


Sum Oppskrifter 86 funnet


Adventsterte

Bergensk julekake

Bergensk julevørterbrød

Berlinerboller

Berlinerboller med kokos

Berlinerkranser

Bestemors sirupsnipper

Blanke lefser

Bordstabelbakkels

Brente mandler

Christmas Cake

Dundee Cake

Engelsk frukt- og nøttekake

Fattigmann fra Inderøy

Fattigmann i smult

Fin julekake

Fylt julestang

Gammeldags julekake

Goro

Greske julekaker

Havregrynskjeks

Havremakroner

Hjortebakkels

Hjortetakk

Honningkake med fyll

Honningrulade

Julebrød

Juledrømmer

Julekake

Julekake

Julekake fra Akershus

Julekake fra Stardalen

Julekake i form

Julekakeboller

Julekaker med fruktmos

Julekjeks

Juleknekk

Juleruter

Julestjerner

Julevørterbrød

Jødekaker

Kakemenn

Kanelstenger

Knappkaker

Kokosmakroner

Kokossnitter

Krumkaker

Krumkaker fra Sunnmøre

Lille julaftens-kake

Lussekatter

Mandelflarn

Mandelhatter

Mandelsnipper

Mazarin-terte

Nekabrød

Pepperkaker

Peppernøtter

Pleskner med nøtter

Potetmeltopper

Riflekjeks

Rosetter

Rugkaker

Safranbrød

Safrankake

Sandkaker

Sandnøtter

Serinakaker

Sirupskake

Sirupsnipper

Sjakkruter

Smultkoking

Smultringer

Smyrja

Små lagkaker

Små nøttekaker

Strull

Sukkerpletter

Søtt julebrød

Terninger

Totenkringler

Tyske julekaker

Tyske skiver

Vaniljekranser

Vannkringler

Vørterkake

Vørterkake med kaffe

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen