• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Lille julaftens-kake

Bakverk / Julebakst

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser



Mørdeig:
3 dl hvetemel
50 g sukker
100 g smør eller margarin
2 eggeplommer

Fyll:
500 g mandler
2 eggehviter
4 egg
2 eggeplommer
500 g melis
revet skall av 4 sitroner
saften av 1 sitron
kjøtt av 1 sitron
litt melis

Bruksanvisning

Bland mel og sukker, og hakk smør eller margarin i til det blir en grynete masse. Bland i eggeplommer, og elt deigen fort sammen. Pakk den inn i plastfolie og legg den kaldt en stund. Smør en rund kakeform, 24-26 cm i diameter. Trykk deigen jevnt utover bunnen.

Skåld mandlene. La dem ligge til tørk en stund. Mal dem på mandelkvern. Stivpisk de to eggehvitene. Elt de malte mandlene i. Visp de hele eggene og eggeplommene godt sammen. Bland i melisen og visp noen minutter til. Bland i revet sitronskall og sitronsaft. Rør sitron-eggedosisen sammen med mandelmassen.

Skjær skallet av en sitron, helt inn til kjøttet. Skjær kjøttet i tynne skiver, og legg dem utover mørdeigbunnen. Fordel mandelfyllet over. Dryss litt melis på toppen.

Stek kaken på nederste rille i ca 1 time ved 180 C. Sett en plate øverst i ovnen for å dempe overvarmen hvis kaken skulle bli for brun.

Denne oppskriften er hentet fra en ca 200 år gammel håndskrevet kokebok, funnet i arkivet til Vågå sogneprestembete. Oppskriften er noe omarbeidet, og lagt til dagens forhold.

Bakverk / Julebakst


Sum Oppskrifter 86 funnet


Adventsterte

Bergensk julekake

Bergensk julevørterbrød

Berlinerboller

Berlinerboller med kokos

Berlinerkranser

Bestemors sirupsnipper

Blanke lefser

Bordstabelbakkels

Brente mandler

Christmas Cake

Dundee Cake

Engelsk frukt- og nøttekake

Fattigmann fra Inderøy

Fattigmann i smult

Fin julekake

Fylt julestang

Gammeldags julekake

Goro

Greske julekaker

Havregrynskjeks

Havremakroner

Hjortebakkels

Hjortetakk

Honningkake med fyll

Honningrulade

Julebrød

Juledrømmer

Julekake

Julekake

Julekake fra Akershus

Julekake fra Stardalen

Julekake i form

Julekakeboller

Julekaker med fruktmos

Julekjeks

Juleknekk

Juleruter

Julestjerner

Julevørterbrød

Jødekaker

Kakemenn

Kanelstenger

Knappkaker

Kokosmakroner

Kokossnitter

Krumkaker

Krumkaker fra Sunnmøre

Lille julaftens-kake

Lussekatter

Mandelflarn

Mandelhatter

Mandelsnipper

Mazarin-terte

Nekabrød

Pepperkaker

Peppernøtter

Pleskner med nøtter

Potetmeltopper

Riflekjeks

Rosetter

Rugkaker

Safranbrød

Safrankake

Sandkaker

Sandnøtter

Serinakaker

Sirupskake

Sirupsnipper

Sjakkruter

Smultkoking

Smultringer

Smyrja

Små lagkaker

Små nøttekaker

Strull

Sukkerpletter

Søtt julebrød

Terninger

Totenkringler

Tyske julekaker

Tyske skiver

Vaniljekranser

Vannkringler

Vørterkake

Vørterkake med kaffe

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen