• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Nekabrød

Bakverk / Julebakst

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 liter melk
1 kg hvetemel
100 g smør
1 ts hornsalt
1 ts salt

Blanding:
2 egg
5 dl melk

Bruksanvisning

(10 leiver)

Hell varm melk over melet. Elt inn smør, salt og hornsalt, og la deigen stå til den er kald. Elt deigen godt. Lag jevne emner. Kjevl dem ut med rutekjevle til store, tynne leiver. Forstek leivene lett på hver side, og legg dem på hverandre i stabel.

Ta for deg blandingen, og hell litt av den på lefsen og gni skikkelig godt inn med fingertuppene. Hele lefsen må dekkes av blandingen. La lefsen bli lys, blank og fin. Slurver man med denne prosessen og ikke gnir godt nok med både egg og melk, vil lefsen bli grå.

Etter hvert som lefsene blir "neka", skal de stekes lyst gylne på hver side.

Brett de ferdigstekte lefsene dobbelt, med den blanke siden - rettesiden - inn. Legg lefsene oppå hverandre med godt press på.

Lefsene holder godt et år om de hele tiden ligger under press, slik at de ikke krøller seg.

Lefsene må bløtes før de skal smøres. Ha lunkent vann i en balje og øs det forsiktig med hånden over "vrangen" på lefsen. Det må ikke komme vann på den blanke siden.

Pakk lefsene inn i et klede og la dem ligge 20-30 minutter, til de er myke og fine.

Bakverk / Julebakst


Sum Oppskrifter 86 funnet


Adventsterte

Bergensk julekake

Bergensk julevørterbrød

Berlinerboller

Berlinerboller med kokos

Berlinerkranser

Bestemors sirupsnipper

Blanke lefser

Bordstabelbakkels

Brente mandler

Christmas Cake

Dundee Cake

Engelsk frukt- og nøttekake

Fattigmann fra Inderøy

Fattigmann i smult

Fin julekake

Fylt julestang

Gammeldags julekake

Goro

Greske julekaker

Havregrynskjeks

Havremakroner

Hjortebakkels

Hjortetakk

Honningkake med fyll

Honningrulade

Julebrød

Juledrømmer

Julekake

Julekake

Julekake fra Akershus

Julekake fra Stardalen

Julekake i form

Julekakeboller

Julekaker med fruktmos

Julekjeks

Juleknekk

Juleruter

Julestjerner

Julevørterbrød

Jødekaker

Kakemenn

Kanelstenger

Knappkaker

Kokosmakroner

Kokossnitter

Krumkaker

Krumkaker fra Sunnmøre

Lille julaftens-kake

Lussekatter

Mandelflarn

Mandelhatter

Mandelsnipper

Mazarin-terte

Nekabrød

Pepperkaker

Peppernøtter

Pleskner med nøtter

Potetmeltopper

Riflekjeks

Rosetter

Rugkaker

Safranbrød

Safrankake

Sandkaker

Sandnøtter

Serinakaker

Sirupskake

Sirupsnipper

Sjakkruter

Smultkoking

Smultringer

Smyrja

Små lagkaker

Små nøttekaker

Strull

Sukkerpletter

Søtt julebrød

Terninger

Totenkringler

Tyske julekaker

Tyske skiver

Vaniljekranser

Vannkringler

Vørterkake

Vørterkake med kaffe

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen