• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Blanke lefser

Bakverk / Julebakst

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 liter melk
125 g margarin
1 ss sukker
1 egg
1,5 kg hvetemel
8 egg
10 ss vann

Bruksanvisning

(20 leiver)

Kok opp melk, margarin og sukker. Ha melet i en bolle og hell den kokende væsken over. Visp egget sammen og ha det i. Elt deigen jevn og god.

Del deigen i 20 emner. Legg emnene i plastpose så de ikke får tørr skorpe. Bak tynne leiver. Stek leivene på takke, først bare på den ene siden. Det er passe med bryteren på 6-7. Legg lefsene i stabel etter hvert som de blir kalde.

Visp sammen egg og vann. Sil blandingen for å få bort plommestrengene. Legg en lefse på takken med den stekte siden ned. Smør eggeblandingen på den ustekte siden som ligger opp. Stek så lefsene ferdige, først på den ene siden som ligger ned, så bare ganske lett på den smurte siden.

Avkjøl lefsene og legg dem i stabel etter hvert som de blir kalde. Legg et lett press oppå.

Bakverk / Julebakst


Sum Oppskrifter 86 funnet


Adventsterte

Bergensk julekake

Bergensk julevørterbrød

Berlinerboller

Berlinerboller med kokos

Berlinerkranser

Bestemors sirupsnipper

Blanke lefser

Bordstabelbakkels

Brente mandler

Christmas Cake

Dundee Cake

Engelsk frukt- og nøttekake

Fattigmann fra Inderøy

Fattigmann i smult

Fin julekake

Fylt julestang

Gammeldags julekake

Goro

Greske julekaker

Havregrynskjeks

Havremakroner

Hjortebakkels

Hjortetakk

Honningkake med fyll

Honningrulade

Julebrød

Juledrømmer

Julekake

Julekake

Julekake fra Akershus

Julekake fra Stardalen

Julekake i form

Julekakeboller

Julekaker med fruktmos

Julekjeks

Juleknekk

Juleruter

Julestjerner

Julevørterbrød

Jødekaker

Kakemenn

Kanelstenger

Knappkaker

Kokosmakroner

Kokossnitter

Krumkaker

Krumkaker fra Sunnmøre

Lille julaftens-kake

Lussekatter

Mandelflarn

Mandelhatter

Mandelsnipper

Mazarin-terte

Nekabrød

Pepperkaker

Peppernøtter

Pleskner med nøtter

Potetmeltopper

Riflekjeks

Rosetter

Rugkaker

Safranbrød

Safrankake

Sandkaker

Sandnøtter

Serinakaker

Sirupskake

Sirupsnipper

Sjakkruter

Smultkoking

Smultringer

Smyrja

Små lagkaker

Små nøttekaker

Strull

Sukkerpletter

Søtt julebrød

Terninger

Totenkringler

Tyske julekaker

Tyske skiver

Vaniljekranser

Vannkringler

Vørterkake

Vørterkake med kaffe

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen