• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Smultkoking

Bakverk / Julebakst

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Det er ingen ingredienser.

Bruksanvisning

Fett til å koke i kan være: svinesmult, matfett, kokosfett eller olje.

Bruk en tykkbunnet gryte av jern eller aluminium. Fyll ikke gryten mer enn halvfull med fett. Med for lite fett blir kakene ujevnt stekt og har lett for å bli brente. Varm fettet langsomt til ca 175 C. Fettet er passe varmt når det blir "stille" i gryten, og det ryker lett av det, eller hvis det bruser rundt en trepinne som stikkes nedi. Kakene skal gå raskt til bunns og raskt komme opp igjen.

Hold temperaturen jevn under stekingen. Er varmen for svak, blir kakene smulttrukne. Er fettet for varmt, blir kakene brune utenpå og rå inni. Tilsett et par rå potetbiter hvis fettet blir for varmt. Ha alltid et lokk for hånden til å legge over gryta i tilfelle det skulle begynne å brenne.

NB: Slå aldri vann over varmt fett.

Snu kakene med to trepinner. La fettet renne godt av før smultbaksten legges på rist dekket med kjøkkenpapir.

Smultbakst smaker best nystekt. Den er godt egnet til frysing og kan varmes opp litt like før servering.

Bakverk / Julebakst


Sum Oppskrifter 86 funnet


Adventsterte

Bergensk julekake

Bergensk julevørterbrød

Berlinerboller

Berlinerboller med kokos

Berlinerkranser

Bestemors sirupsnipper

Blanke lefser

Bordstabelbakkels

Brente mandler

Christmas Cake

Dundee Cake

Engelsk frukt- og nøttekake

Fattigmann fra Inderøy

Fattigmann i smult

Fin julekake

Fylt julestang

Gammeldags julekake

Goro

Greske julekaker

Havregrynskjeks

Havremakroner

Hjortebakkels

Hjortetakk

Honningkake med fyll

Honningrulade

Julebrød

Juledrømmer

Julekake

Julekake

Julekake fra Akershus

Julekake fra Stardalen

Julekake i form

Julekakeboller

Julekaker med fruktmos

Julekjeks

Juleknekk

Juleruter

Julestjerner

Julevørterbrød

Jødekaker

Kakemenn

Kanelstenger

Knappkaker

Kokosmakroner

Kokossnitter

Krumkaker

Krumkaker fra Sunnmøre

Lille julaftens-kake

Lussekatter

Mandelflarn

Mandelhatter

Mandelsnipper

Mazarin-terte

Nekabrød

Pepperkaker

Peppernøtter

Pleskner med nøtter

Potetmeltopper

Riflekjeks

Rosetter

Rugkaker

Safranbrød

Safrankake

Sandkaker

Sandnøtter

Serinakaker

Sirupskake

Sirupsnipper

Sjakkruter

Smultkoking

Smultringer

Smyrja

Små lagkaker

Små nøttekaker

Strull

Sukkerpletter

Søtt julebrød

Terninger

Totenkringler

Tyske julekaker

Tyske skiver

Vaniljekranser

Vannkringler

Vørterkake

Vørterkake med kaffe

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen