• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Surf´n ´turf

Fisk / Sei

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 halestykker av sei
1 stor klo russerkrabbe
1 sitron
noen stilker timian
3 ss olivenolje
1/4 ts kajennepepper
salt
nykvernet svart pepper

Peppersaus:
2 ss svart helpepper
1 fedd hvitløk
1 dl rødvin
2 ss smør

Bruksanvisning

Lag en marrinade av halvparten av oljen, saften av sitronen og timian. La seihalene ligge i marinaden i 10 minutter.

Legg fiskestykkene på en stekeplate med bakepapir. Dryss på rikelig med salt og pepper. Stek dem i ovn på 230 C i 10-15 minutter.

Del krabbekloen i leddene, og del stykkene på langs med en kniv. Ta ut krabbekjøttet.

Sett en stekepanne på middels sterk varme. Ha i resten av oljen. Dryss litt kajennepepper på krabbekjøttet. Stek bitene i ca 3 minutter, til de er gylne og godt varme.

Grovknus helpepperen i en morter. Finhakk hvitløk. Ha det over i en liten kjele og hell på rødvin. Kok inn til det halve og pisk smøret inn under småkoking. Dra kjelen av platen når smøret har kokt inn i sausen.

Server gjerne med Piperade. Se egen oppskrift.

Fisk / Sei


Sum Oppskrifter 43 funnet


Anisstekt sei med pytt i panne

Dampet sei

Dampet sei med fennikel og fløtesaus

Dampet sei med tomat- og olivensalsa

Fisk i porsjonspakke

Gammelsei fra Salten (Rødsei)

Grillet sei

Grillet sei i pita

Grillet seifilet med tomater og ost

Grove seikaker med dill og sennepssaus

Kald kokt småsei med rømme og gressløk

Kokt lever

Ovnsbakt persillesei

Ovnsstekt sei med smakelig pynt

Panert seifilét med kald urtesaus

Pasta med sei, tomat og basilikum

Sei i folie

Sei i form med hvitløk og grønnsaker

Sei i rømmesaus

Sei i tomatkarri

Sei i wok

Sei med chili, blåskjell og hjerteskjell

Sei med kalvekraft og hvitløk

Seibiff

Seibiff med gult og rødt

Seibiff med løk

Seifilet i form

Seifilet med grønnsaker

Seifilet med purre

Seifilet med tomat

Seifilét og potet i form

Seifileter eller - skiver stekt i panne

Seikaker

Seikaker med persillesaus

Seikaker med spinat- og løksalat

Seilaks

Sesampanert sei

Småsei i fløtestuing

Stekt sei

Stekt seifilét med karrisaus

Surf´n ´turf

Tandooristekt sei

Urtekrydret sei

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen