• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Borsjtj

Internasjonale / Russland

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

800 g bibringe
400 g sideflesk
2 1/2 l vann
1 laurbærblad
8 svarte pepperkorn
salt
1-2 gulrøtter i biter
2 purrer i ringer
Suppe:
2 løker, finhakket
smør eller margarin
3/4 kg ferske rødbeter, strimlet
1/2 dl rødvinseddik eller sitronsaft
1 ts sukker
2-3 tomater uten skinn, grovhakket
salt
pepper
2 l buljong
1/4 hvitkål i strimler
150 g kokt skinke i terninger
evnt. 10 soucisser

Bruksanvisning

Legg kjøttet i en stor kjele og hell over vannet. La det koke opp og skum av. Ha i krydder og grønnsaker. La alt koke i ca 1 1/2 time.

Ta opp kjøttet og skjær det i terninger La buljongen fortsette å koke i ca 1 time. Sil den til slutt.

Fres løken i smør. Tilsett rødbeter, eddik, sukker og tomater. Salte og pepre. Hell over 2 dl av buljongen. La alt småkoke i ca 45 minutter.

Hell på resten av buljongen og ha i kålen. La alt koke opp. Tilsett kjøtt- og skinketerninger og eventuelt pølsene. La denne rødbetesuppen, som er en av Russlands nasjonalretter, småkoke i ca 30 minutter. Server suppen med en klatt rømme i hver tallerken.

Internasjonale / Russland


Sum Oppskrifter 24 funnet


Biff Stroganoff

Blinis med kaviar

Borsjtj

Det russiske kjøkken

Fasan à la Kaukasus (Fazan po kackazki)

Fiske- og tomatsalat (Po murmanski)

Hvitkålsuppe (Schi)

Hønsesalat fra Moskva (Vinegret s Kuritzej)

Kaviar (Ikra)

Kulich

Lammekjøtt stekt på spidd (Sjasjlyk)

Nyresuppe med agurk (Rassoljnik)

Pannekaker med ostefyll (Blinchiki s tvogorom)

Paskha

Piroger (Pirogi, pirozhki)

Piroger med fiskefyll

Piroger med hvitkålfyll

Piroger med kjøttfyll

Posteier med soppfyll (Vatrushki)

Russisk eplekake (Sharlotka)

Russisk kylling

Russiske vår-pannekaker (Bliny mazleniza)

Soljanka

Suppe fra Tadzjikistan (Mastava)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen