• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Russiske vår-pannekaker (Bliny mazleniza)

Internasjonale / Russland

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

100 g fint hvetemel 100 g mel av boghvete, bruk evt sammalt mel eller alm hvetemel 2 eggeplommer 1 ½ dl melk 1 ½ dl vann 30 g gjær, 20 g hvis man bruker bare fint hvetemel 3 ss smeltet smør 1 ts salt 2 eggehviter smør til steking

Bruksanvisning

Rør ut gjæren i lunkent vann. Bland melsortene. Pisk gjæroppløsningen sammen med halvparten av melblandingen til en glatt, tynn deig. La så deigen stå og heve tildekket, på et lunt, men ikke for varmt sted. Tilsett deretter eggeplommene, salt, sukker, melk som skal være fingervarm hvis man bruker boghvete, og smeltet smør samt resten av melet. Rør omhyggelig til deigen er jevn og tyktflytende. Sett den til ny heving, denne gangen i ca 30 minutter. Rør deretter i stivpiskede eggehviter. Ha litt fett i pannen og stek små kaker med diameter 8-10 cm. Pannekakene serveres helst direkte fra pannen. Pannekakene blir spesielt sprø hvis man bruker boghvete. De får navn etter fyllet man bruker til dem – smelteost, kaviar med rømme, marinert sild, fisk, krydret kjøttfarse etc. Hvis man bruker bare hvetemel skal deigen heve bare èn gang!

Internasjonale / Russland


Sum Oppskrifter 24 funnet


Biff Stroganoff

Blinis med kaviar

Borsjtj

Det russiske kjøkken

Fasan à la Kaukasus (Fazan po kackazki)

Fiske- og tomatsalat (Po murmanski)

Hvitkålsuppe (Schi)

Hønsesalat fra Moskva (Vinegret s Kuritzej)

Kaviar (Ikra)

Kulich

Lammekjøtt stekt på spidd (Sjasjlyk)

Nyresuppe med agurk (Rassoljnik)

Pannekaker med ostefyll (Blinchiki s tvogorom)

Paskha

Piroger (Pirogi, pirozhki)

Piroger med fiskefyll

Piroger med hvitkålfyll

Piroger med kjøttfyll

Posteier med soppfyll (Vatrushki)

Russisk eplekake (Sharlotka)

Russisk kylling

Russiske vår-pannekaker (Bliny mazleniza)

Soljanka

Suppe fra Tadzjikistan (Mastava)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen