• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kulich

Internasjonale / Russland

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

100 g gjær
6 dl melk
900 g hvetemel
250 g smør
200 g sukker
1 dl hakkede mandler
1 dl rosiner
1 ts kardemomme eller kanel
1 sammenpisket egg

Glasserte servietter:
2-3 hvite middagsservietter av papir
450 g melis
sitronsaft
kandiserte frukter til pynt

Bruksanvisning

Varm melken lunken og løs opp gjæren i den. Ha melet i en bolle, tilsett melkeblandingen og elt til en fast, smidig deig. Dekk med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca 30 minutter.

Rør smør og sukker porøst, rør inn eggene, et om gangen, deretter mandler, krydder og rosiner. Bland dette i gjærdeigen. Rør deigen godt. Deigen skal nå bli ganske tykk. Dekk til og la deigen heve til dobbel størrelse igjen.

Smør formen godt. Hell deigen i formen. Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse igjen.

Forvarm stekeovnen til 190 C. Pensle overflaten av deigen med egg. Stekes i ca 1 time til den er pent lysebrun. Et metallgrillspyd som stikkes i kaken skal være tørt når det trekkes ut. Da er kaken gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Glassering: legg 2-3 papirservietter oppå hverandre slik at brettene ligger likt.

Rør melis og sitronsaft til en tykk, glatt glasur. Bruk en stekespade som du dypper i varmt vann. Bre glasuren raskt og jevnt over serviettstabelen.

Nå trenger du hjelp til å løfte den glasserte servietten over kulichen. La servietten henge naturlig ned. La glasuren stivne. Det er viktig at glasuren er tykk slik at den stivner fort og ikke drypper av servietten. Pynt glasuren.

Ved servering begynner du å skjære fra toppen. Skjær i runde skiver. Bruk den øverste skalken som lokk for å hindre at resten av kaken tørker ut. Sett den glasserte servietten på toppen igjen.

Internasjonale / Russland


Sum Oppskrifter 24 funnet


Biff Stroganoff

Blinis med kaviar

Borsjtj

Det russiske kjøkken

Fasan à la Kaukasus (Fazan po kackazki)

Fiske- og tomatsalat (Po murmanski)

Hvitkålsuppe (Schi)

Hønsesalat fra Moskva (Vinegret s Kuritzej)

Kaviar (Ikra)

Kulich

Lammekjøtt stekt på spidd (Sjasjlyk)

Nyresuppe med agurk (Rassoljnik)

Pannekaker med ostefyll (Blinchiki s tvogorom)

Paskha

Piroger (Pirogi, pirozhki)

Piroger med fiskefyll

Piroger med hvitkålfyll

Piroger med kjøttfyll

Posteier med soppfyll (Vatrushki)

Russisk eplekake (Sharlotka)

Russisk kylling

Russiske vår-pannekaker (Bliny mazleniza)

Soljanka

Suppe fra Tadzjikistan (Mastava)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen