• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Piroger med kjøttfyll

Internasjonale / Russland

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

500 g hvetemel
25 g smør
3 dl vann
1 ts salt
1 ts sukker
2 egg
2 ss smør
KJØTTFYLL:
400 g karbonadedeig
1 ½ ss smør
1 stort hardkokt egg
1 løk
1 dl buljong
salt
pepper

Bruksanvisning

Start med fyllet: Skrell løken, grovhakk den og surr den klar og gyllen i litt av smøret. Tilsett kjøttet og la dette få litt farge. Ta gryten av, rør i hakket egg og deretter buljong og smak til med salt og pepper. Vær forsiktig med saltet hvis det brukes buljong laget på terninger.

Ha melet på bakeplaten og lag en grop i midten. Løs gjæren opp i lunkent vann, pisk så dette sammen med tre fjerdedeler av de piskede eggene og det smeltede avkjølte smøret og hell alt sammen opp i gropen. Tilsett salt og sukker. Kna sammen deigen under tilsetting av vannet som er igjen. Dekk over deigen og sett den til heving. La det heve i ca 1 time.

Kna så deigen på ny og lag eggestore kuler av dem. Etter 5 minutter trykker man deigkulene til ca 1 cm tykke skiver, som så er klare til fylling.

Man kan også kjevle hele deigen ut til ca 1 cm tykkelse og stikke ut runde skiver med glass.

Legg en spiseskje fyll i midten og lukk deigen omkring dette. Plasser pirogene på en godt smurt stekeplate, pensle dem med resten av de piskede eggene og stek dem gyllenbrune ved 225 C i ca 15 minutter. Pensle dem med smeltet smør når de tas ut av stekeovnen, og dekk dem til slik at skorpen ikke blir for hard.

PIROGI:

Pirogi er samme deig, men bakt som en stor pirog. Del deigen i to like store deler og kjevle disse ut til plater på ca 1 ½ cm tykkelse. Legg den ene på den smurte stekeplaten. Legg fyllet på, men ikke helt ut til kanten. Dekk over med den andre deigplaten og lukk pirogen hele veien rundt. Pensle med pisket egg og prikk pirogen med gaffel, slik at dampen kan slippe ut. Stekes ved 200 C i ca 30 minutter.

Internasjonale / Russland


Sum Oppskrifter 24 funnet


Biff Stroganoff

Blinis med kaviar

Borsjtj

Det russiske kjøkken

Fasan à la Kaukasus (Fazan po kackazki)

Fiske- og tomatsalat (Po murmanski)

Hvitkålsuppe (Schi)

Hønsesalat fra Moskva (Vinegret s Kuritzej)

Kaviar (Ikra)

Kulich

Lammekjøtt stekt på spidd (Sjasjlyk)

Nyresuppe med agurk (Rassoljnik)

Pannekaker med ostefyll (Blinchiki s tvogorom)

Paskha

Piroger (Pirogi, pirozhki)

Piroger med fiskefyll

Piroger med hvitkålfyll

Piroger med kjøttfyll

Posteier med soppfyll (Vatrushki)

Russisk eplekake (Sharlotka)

Russisk kylling

Russiske vår-pannekaker (Bliny mazleniza)

Soljanka

Suppe fra Tadzjikistan (Mastava)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen