• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Paskha

Internasjonale / Russland

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

700 g cottage cheese
700 g kremost
6 egg
1 dl lettfløte
200 g smør
1 splittet vaniljestang
900 g melis

Bruksanvisning

Det tar fire dager å lage denne retten. Ordet Paskha betyr påske, og dette er en familieoppskrift på en av de mest tradisjonelle russiske rettene fra påsken. Den fete og mektige retten er til ære for fastetidens utgang og den serveres vanligvis med Kulich (se egen oppskrift: kaker).

En Paskha-form av tre, dekorert med påskesymboler som et kors, en hanekylling eller initialene XB, som står for "Kristus er oppstanden", hører med til tradisjonen. Siden du sannsynligvis ikke kan få fatt i en slik form, bruk en 20 cm høy leirpotte med hull i bunnen.

Press cottage cheese og fløteost gjennom en sikt. legg osten i et linhåndkle og heng den opp til avrenning natten over.

Legg osten i en kjele sammen med egg, fløte, smør, vaniljestang og melis. Bland godt. Varm opp ved svak varme mens du rører, til den første boblen vises. Ta kjelen av varmen.

Skyll av linhåndkleet og vri det. Legg det i paskhaformen eller leirpotten så glatt som mulig. Plasser formen på en rist med kar under som kan samle opp væsken som trekkes ut. Hell blandingen i formen. Formen skal foreløpig ikke tildekkes.

Sett formen med rist og kar i kjøleskapet i 12 timer.

Hell bort avrent væske. Brett linhåndkleet over og legg et lokk over med noe tungt på. La det stå kaldt i to dager til.

Fjern lokk og håndkle, og legg serveringsfatet over. Snu rundt. Fjern forsiktig formen og håndkleet.

Server med Kulich, pyntet med glasserte servietter.

Internasjonale / Russland


Sum Oppskrifter 24 funnet


Biff Stroganoff

Blinis med kaviar

Borsjtj

Det russiske kjøkken

Fasan à la Kaukasus (Fazan po kackazki)

Fiske- og tomatsalat (Po murmanski)

Hvitkålsuppe (Schi)

Hønsesalat fra Moskva (Vinegret s Kuritzej)

Kaviar (Ikra)

Kulich

Lammekjøtt stekt på spidd (Sjasjlyk)

Nyresuppe med agurk (Rassoljnik)

Pannekaker med ostefyll (Blinchiki s tvogorom)

Paskha

Piroger (Pirogi, pirozhki)

Piroger med fiskefyll

Piroger med hvitkålfyll

Piroger med kjøttfyll

Posteier med soppfyll (Vatrushki)

Russisk eplekake (Sharlotka)

Russisk kylling

Russiske vår-pannekaker (Bliny mazleniza)

Soljanka

Suppe fra Tadzjikistan (Mastava)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen