• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Ørret i vingelé (Forellen in Weingelee)

Internasjonale / Tyskland

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 ørreter
4 større fiskehoder
2 ½ dl hvitvin
2 ½ dl vann
1 laurbærblad
1 løk
5 hele pepperkorn
1 bit sitronskall
salt
GARNERING:
4 hardkokte egg
1 sitron
-
1 eggehvite

Bruksanvisning

Rens og vask ørretene og gni dem inn- og utvendig med sitron. Hell vinen og vannet opp i en fiskekjele, tilsett laurbærbladet, sitronskallet, løken som er skrellet og delt i fire og pepperkornene. Varm kokevæsken opp til kokepunktet og tilsett salt etter smak.

Legg fisken forsiktig ned i kjelen og småkok i ca 10 minutter, alt etter ørretens størrelse. Ta ørretene opp av kraften og legg dem på et halvdypt fat og garner dem med båter av hardkokte egg og firedelte sitronskiver.

Kok fiskehodene i kraften ca 30 minutter. Sil kraften gjennom et lettvevet klede og la den koke på ny. Denne gangen uten lokk og på nokså sterk varme, til den er redusert til sitt halve volum.

Pisk eggehvitene lett med gaffel i en gryte. Hell fiskekraften over, la den koke noen minutter under stadig omrøring. Ta den så av og la den stå med lokk i ca 15 minutter. Sil den deretter gjennom silekledet og la den avkjøles. Hell den over fisken når den er helt kald og la fatet stå kaldt i ca 5 timer, slik at geleen får tid til å stivne.

Internasjonale / Tyskland


Sum Oppskrifter 17 funnet


Det tyske kjøkken

And med vinkål (Ente mit Weinkraut)

Bayersk fylt kålhode (Bayerischer Krautbraten)

Berliner-boller (Berliner Pfannkuchen)

Ertestuing med stekt løk (Erbsbrei mit Zwiebelringen)

Frankfurterpølser med purre (Frankfurterwürstchen mit Lauch)

Hamburgerrygg (Kasseler Rippchen)

Harzer Käsebrot

Kirsebærkake fra Schwarzwald (Schwarzwälder Kirschtorte)

Marinerte sildebiter (Heerings-Stipp)

Neger i skjorte (Mohr im Hemd)

Oksekjøtt med grønn saus (Rindfleisch mit grüner Sauce)

Potetboller

Rollmops

Sprengt oksebryst med pepperrotsalat (Pökalfleisch mit Meerrettichsalat)

Svineknoke med gjæret kål (Eisbein mit Sauerkraut)

Ørret i vingelé (Forellen in Weingelee)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen