• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sprengt oksebryst med pepperrotsalat (Pökalfleisch mit Meerrettichsalat)

Internasjonale / Tyskland

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 ½ kg lettsprengt oksebryst
1 løk
2 laurbærblad
4 gulrøtter
4 persillerøtter
½ selleri
pepper
TILBEHØR
2 ss finrevet pepperrot
1 dl kremfløte
3 kokte rødbeter, ikke syltede
KRYDDERSMØR:
75 g smør
½ ts sitronsaft
1 ½ bunt persille

Bruksanvisning

Legg kjøttet i en gryte med så mye vann at dette akkurat dekker. Kok langsomt opp, og skum deretter av. Tilsett så løk, litt pepper, samt laurbærbladene og la kjøttet koke under lokk på svak varme i ca 90 minutter.

Ta opp løk og laurbærblad. I mellomtiden har man gjort i stand grønnsakene, som nå legges i gryten. Kok videre ca 45 minutter.

Bland finrevet pepperrot med halvvispet kremfløte. Skjær skrellede, kokte rødbeter i skiver og hell pepperrotsausen over.

Rør smøret mykt, finhakk persillen og bland denne og sitronsaften i smøret. Form kryddersmøret til en rull og legg det kaldt noen timer, helst i kjøleskap.

Server kjøttet i skiver på et varmt fat. Tilbehøret legges opp porsjonsvis på et salatfat. Kryddersmøret tas fram og skjæres i skiver umiddelbart før servering.

Internasjonale / Tyskland


Sum Oppskrifter 17 funnet


Det tyske kjøkken

And med vinkål (Ente mit Weinkraut)

Bayersk fylt kålhode (Bayerischer Krautbraten)

Berliner-boller (Berliner Pfannkuchen)

Ertestuing med stekt løk (Erbsbrei mit Zwiebelringen)

Frankfurterpølser med purre (Frankfurterwürstchen mit Lauch)

Hamburgerrygg (Kasseler Rippchen)

Harzer Käsebrot

Kirsebærkake fra Schwarzwald (Schwarzwälder Kirschtorte)

Marinerte sildebiter (Heerings-Stipp)

Neger i skjorte (Mohr im Hemd)

Oksekjøtt med grønn saus (Rindfleisch mit grüner Sauce)

Potetboller

Rollmops

Sprengt oksebryst med pepperrotsalat (Pökalfleisch mit Meerrettichsalat)

Svineknoke med gjæret kål (Eisbein mit Sauerkraut)

Ørret i vingelé (Forellen in Weingelee)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen