• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Hamburgerrygg (Kasseler Rippchen)

Internasjonale / Tyskland

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg svinekam eller mørbrad, lettsaltet og røkt
5 dl vann
1 løk
1 gulrot
1 laurbærblad
4 enerbær
4 hele pepperkorn
SAUS:
2 dl rødvin
4 ss rømme

Bruksanvisning

Legg kjøttet i ovnspannen med fettsiden ned. Hell vannet over og tilsett finskåret løk, laurbærbladet, gulroten skrapet og skåret i skiver, samt pepperkorn og enerbær.

La pannen først stå 10 minutter ved 250 C i stekeovnen, skru så varmen ned til ca 160 og stek videre i 35-40 minutter. Øs av og til.

Kok sjyen opp med rødvinen i en gryte for seg, sil den og rør rømmen i.

Skjær kjøttet i skiver og hell sausen over like før servering. Kartoffelklöse (potetboller) – se egen oppskrift – er et vanlig og meget velsmakende tilbehør.

Internasjonale / Tyskland


Sum Oppskrifter 17 funnet


Det tyske kjøkken

And med vinkål (Ente mit Weinkraut)

Bayersk fylt kålhode (Bayerischer Krautbraten)

Berliner-boller (Berliner Pfannkuchen)

Ertestuing med stekt løk (Erbsbrei mit Zwiebelringen)

Frankfurterpølser med purre (Frankfurterwürstchen mit Lauch)

Hamburgerrygg (Kasseler Rippchen)

Harzer Käsebrot

Kirsebærkake fra Schwarzwald (Schwarzwälder Kirschtorte)

Marinerte sildebiter (Heerings-Stipp)

Neger i skjorte (Mohr im Hemd)

Oksekjøtt med grønn saus (Rindfleisch mit grüner Sauce)

Potetboller

Rollmops

Sprengt oksebryst med pepperrotsalat (Pökalfleisch mit Meerrettichsalat)

Svineknoke med gjæret kål (Eisbein mit Sauerkraut)

Ørret i vingelé (Forellen in Weingelee)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen