• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Det tyske kjøkken

Internasjonale / Tyskland

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Det er ingen ingredienser.

Bruksanvisning

Tysk mat er selvfølgelig ikke bare pølser. Pølsespesialiteter av mange slag forekommer naturligvis hyppig på tyske menyer, men det forhindrer ikke at Tyskland har en lang rekke gastronomiske overraskelser å by på.

Mat og matvaner skifter fra distrikt til distrikt. Det kan være betydelig forskjell på hva man spiser ved Nordsjøkysten og det man helst vil ha i de bayerske alper.

Hvert distrikt har sine tradisjonelle retter, og selv om den gode, gammeldagse mat, som kunne kreve ikke bare timers, men dagers for- og tilberedelse, ikke er så lett å oppdrive i dagens Tyskland, er likevel tyske kokekunst stadig så tradisjonspreget at dens mest bemerkelsesverdige retter er de som stiller krav til fremragende råvarer – og god tid.

Øl er gjennomgående hoveddrikken, men som kjent er Tyskland også et av de store vinland, som selv konsumerer betydelig kvanta av sin egen rhinskvin og mosel.

Sitt robuste preg til tross, har det tyske kjøkken mange velsmakende retter å by på, og i de fleste av dem fornemmer man kokkenes eller husmødrenes evne til å få noe godt og nærende ut av det man gar til rådighet.

Internasjonale / Tyskland


Sum Oppskrifter 17 funnet


Det tyske kjøkken

And med vinkål (Ente mit Weinkraut)

Bayersk fylt kålhode (Bayerischer Krautbraten)

Berliner-boller (Berliner Pfannkuchen)

Ertestuing med stekt løk (Erbsbrei mit Zwiebelringen)

Frankfurterpølser med purre (Frankfurterwürstchen mit Lauch)

Hamburgerrygg (Kasseler Rippchen)

Harzer Käsebrot

Kirsebærkake fra Schwarzwald (Schwarzwälder Kirschtorte)

Marinerte sildebiter (Heerings-Stipp)

Neger i skjorte (Mohr im Hemd)

Oksekjøtt med grønn saus (Rindfleisch mit grüner Sauce)

Potetboller

Rollmops

Sprengt oksebryst med pepperrotsalat (Pökalfleisch mit Meerrettichsalat)

Svineknoke med gjæret kål (Eisbein mit Sauerkraut)

Ørret i vingelé (Forellen in Weingelee)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen