• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Bayersk fylt kålhode (Bayerischer Krautbraten)

Internasjonale / Tyskland

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 hvitkålhode, ca 1 kg
100 g oksekarbonade
200 g svinekjøtt
4 skiver spekk, 30-40 cm lange
3 ss svinefett
2 sjalottløk
3 løk
4 gulrøtter
1 bunt persille
salt
pepper
muskat
1 kvist timian
1 ss karve
2 dl rømme til sausen
500 g poteter som tilbehør
500 g gulrøtter som tilbehør

Bruksanvisning

Fjern de ytterste kålbladene, legg kålhodet i vann og skyll det grundig. Legg det deretter i engryte med så mye lettsaltet vann at dette akkurat dekker. Kok langsomt opp, ca 15 minutter, og kok så videre i nye 15 minutt. Ta deretter kålhodet opp og la det dryppe godt av seg.

I mellomtiden gjør du i stand farsen: Svinekjøtt, sjalottløk og persille kjøres to ganger gjennom en kjøttkvern og blandes med karbonadedeigen. Blandingen krydres så med salt, pepper, timian og muskat.

Legg kålhodet på et rentkjøkkenhåndkle eller lignende. Skjær ut stilken og så mange av de innerste bladene at det blir plass til ca 2/3 av farsen. Skill de største av de innerste kålbladene fra hverandre og legg en spiseskje farse i noen av dem. Rull kålbladet godt rundt farsen og surr til slutt med ufarget bomullsgarn eller hvit sytråd. Kålrulettene får koke med de siste 30-60 minuttene.

Legg kålbladene godt omkring fyllet i kålhodet og legg de lange spekkstrimlene rundt. Surr strimlene fast med bomullsgarn eller sytråd.

Smelt svinefett i en stor gryte og brun løk- og gulrotskivene i dette. Tilsett karven. Legg det fylte kålhodet midt i gryten og tilsett så mye vann at dette står 2/3 opp på kålhodet. Legg lokk på gryten og la det stå 3 timer i stekeovnen ved 170 C.

Prøv med en strikkepinne eller lignende om kålhodet er ferdigkokt. Hvis ikke noe henger ved, er det ferdig.

Flytt det da forsiktig over på et serveringsfat og still dette i varmeskapet eller stekeovnen på svak varme, slik at kålhodet kan holdes varmt mens man lager sausen.

Sil kraften som er igjen i gryten og reduser den til 2/3 på sterk varme. Smak den til med krydder og tilsett rømmen. Varm sausen opp, men la den ikke koke, og hell den opp i en sausmugge.

Skjær kålhodet i skiver, vertikalt eller horisontalt, og server det med poteter, gulrøtter og sausen til.

Internasjonale / Tyskland


Sum Oppskrifter 17 funnet


Det tyske kjøkken

And med vinkål (Ente mit Weinkraut)

Bayersk fylt kålhode (Bayerischer Krautbraten)

Berliner-boller (Berliner Pfannkuchen)

Ertestuing med stekt løk (Erbsbrei mit Zwiebelringen)

Frankfurterpølser med purre (Frankfurterwürstchen mit Lauch)

Hamburgerrygg (Kasseler Rippchen)

Harzer Käsebrot

Kirsebærkake fra Schwarzwald (Schwarzwälder Kirschtorte)

Marinerte sildebiter (Heerings-Stipp)

Neger i skjorte (Mohr im Hemd)

Oksekjøtt med grønn saus (Rindfleisch mit grüner Sauce)

Potetboller

Rollmops

Sprengt oksebryst med pepperrotsalat (Pökalfleisch mit Meerrettichsalat)

Svineknoke med gjæret kål (Eisbein mit Sauerkraut)

Ørret i vingelé (Forellen in Weingelee)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen