• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Svineknoke med gjæret kål (Eisbein mit Sauerkraut)

Internasjonale / Tyskland

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg svineskank, saget i 4 tykke skiver
2 ss grovt salt
1 løk
1 laurbærblad
2 enerbær
5-6 hele pepperkorn
TILBEHØR:
2 bokser gjæret kål
2 ss svinefett
1 løk
1 eple
2 enerbær
2 kryddernelliker
5-6 hele pepperkorn

Bruksanvisning

Gni kjøttstykkene med grovt salt og la dem stå kaldt i 1-2 døgn. Vask deretter saltet av.

Ha kjøttstykkene i en passelig stor gryte og hell i så mye vann at kjøttet akkurat dekkes. Kok opp og skum kraften. Tilsett 1 løk som er skrellet og delt i fire, 1 laurbærblad, 2 enerbær og 5-6 pepperkorn. Kok videre på svak varme i ca 90 minutter.

Gjør i mellomtiden i stand kålen. Man kan kjøpe hermetisk kål eller lage den selv. Hell innholdet i boksene opp i en stor gryte og tilsett et par ss vann, svinefett, en finhakket løk, kryddernelliker, et grovhøvlet eple, enerbær og pepperkorn. Legg lokk på gryten og la kålen dampe ca 30 minutter på svak varme.

Ta så lokket av, skru opp varmen og la litt av fuktigheten fordampe. Legg kålen opp på et varmt fat og fordel de rykende varme kjøttstykkene oppå.

Internasjonale / Tyskland


Sum Oppskrifter 17 funnet


Det tyske kjøkken

And med vinkål (Ente mit Weinkraut)

Bayersk fylt kålhode (Bayerischer Krautbraten)

Berliner-boller (Berliner Pfannkuchen)

Ertestuing med stekt løk (Erbsbrei mit Zwiebelringen)

Frankfurterpølser med purre (Frankfurterwürstchen mit Lauch)

Hamburgerrygg (Kasseler Rippchen)

Harzer Käsebrot

Kirsebærkake fra Schwarzwald (Schwarzwälder Kirschtorte)

Marinerte sildebiter (Heerings-Stipp)

Neger i skjorte (Mohr im Hemd)

Oksekjøtt med grønn saus (Rindfleisch mit grüner Sauce)

Potetboller

Rollmops

Sprengt oksebryst med pepperrotsalat (Pökalfleisch mit Meerrettichsalat)

Svineknoke med gjæret kål (Eisbein mit Sauerkraut)

Ørret i vingelé (Forellen in Weingelee)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen