• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Oksekjøtt med grønn saus (Rindfleisch mit grüner Sauce)

Internasjonale / Tyskland

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 ½ kg oksekjøtt
2 laurbærblad
1 løk
2 hvitløkfedd
2 kryddernellik
2 purrer
¼ selleri
3 gulrøtter
1 persillerot
6 poteter
litt sellerigrønt
salt
GRØNN SAUS:
½ ss krydderurter
½ ss kjørvel
½ ss persille
½ ss gressløk
½ ss estragon
½ ss karse
½ ss pimpinelle
½ ss sitronmelisse
½ ss syre
½ ss løvstikke
1 ts sellerigrønt
TILLEGG:
1 løk
1 hvitløkfedd
2 hardkokte egg
¾ dl olje
1 ½ ss sitronsaft eller 2 ss vineddik
salt
pepper

Bruksanvisning

Legg oksekjøttet i en gryte med så mye vann at dette akkurat dekker. Kok langsomt opp, og skum deretter av. Tilsett salt, laurbærblad, løk som er spekket med kryddernellik, hvitløkfeddene og de øvrige grønnsaker og urter. La det småkoke med lokk ca 2 timer.

Skrell potetene og legg dem i gryten, del dem om de er store. Kok videre i ytterligere 30 minutter.

Grønn saus: Finhakk krydderurtene hver for seg. Finhakk også de hardkokte eggene. Smak oljen til med sitron eller vineddik, salt og pepper. Ha så i løk, hvitløk og egg. Bland godt.

Bland krydderurtene med hverandre og ha dem opp i marinaden. Vend det hele grundig. Prøv deg gjerne frem på forhånd for å finne din favorittblanding ( du kan klare deg med mindre enn de sortene som er i oppskriften).

Sausen serveres avkjølt til varmt oksebryst, som skjæres i skiver. Potetene som er kokt i kjøttkraften kan med fordel serveres til.

Internasjonale / Tyskland


Sum Oppskrifter 17 funnet


Det tyske kjøkken

And med vinkål (Ente mit Weinkraut)

Bayersk fylt kålhode (Bayerischer Krautbraten)

Berliner-boller (Berliner Pfannkuchen)

Ertestuing med stekt løk (Erbsbrei mit Zwiebelringen)

Frankfurterpølser med purre (Frankfurterwürstchen mit Lauch)

Hamburgerrygg (Kasseler Rippchen)

Harzer Käsebrot

Kirsebærkake fra Schwarzwald (Schwarzwälder Kirschtorte)

Marinerte sildebiter (Heerings-Stipp)

Neger i skjorte (Mohr im Hemd)

Oksekjøtt med grønn saus (Rindfleisch mit grüner Sauce)

Potetboller

Rollmops

Sprengt oksebryst med pepperrotsalat (Pökalfleisch mit Meerrettichsalat)

Svineknoke med gjæret kål (Eisbein mit Sauerkraut)

Ørret i vingelé (Forellen in Weingelee)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen