• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Berliner-boller (Berliner Pfannkuchen)

Internasjonale / Tyskland

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

500 g hvetemel
40 g gjær
2 ½ dl melk
50 g sukker
skallet av ½ sitron
ørlite salt
2 egg
1 lite glass rom
FYLL:
Tykt syltetøy (aprikoser eller plommer)
-
250 g smult eller olje til frityr
2 ss sukker

Bruksanvisning

Rør gjæren ut i lunken melk og rør dette sammen med piskede egg. Tilsett salt, sukker, revet sitronskall og rom og bland det hele med siktet mel til en jevn deig. La deigen stå tildekket til heving ca 20 minutter på lunt sted.

Kna deigen opp og kjevle den ut på melet bakebord til ca 2 cm tykkelse. Stikk ut sirkler med et vannglass. Legg 1 liten skje syltetøy på halvparten av sirklene og legg de andre sirklene over. Sørg for at syltetøyet blir helt dekket. Klem deigen sammen rundt kantene. La så bollene stå til heving under et bakeklede i nye 20 minutter.

I mellomtiden varmer man frityren i en tykkbunnet gryte. Temperaturen er som den bør være når en loffterning blir gyllen i løpet av ett minutt.

Kok bollene gyllenbrune på begge sider. Ha bare to-tre stykker i gryten om gangen, ellers synker temperaturen for mye, slik at de øvrige bollene eventuelt blir tunge og grå. Ta bollene opp med hullsleiv etter hvert som de blir ferdige. La dem dryppe på et fettsugende papir ett øyeblikk før du ruller dem i sukker. De smaker best når de er lunkne.

Internasjonale / Tyskland


Sum Oppskrifter 17 funnet


Det tyske kjøkken

And med vinkål (Ente mit Weinkraut)

Bayersk fylt kålhode (Bayerischer Krautbraten)

Berliner-boller (Berliner Pfannkuchen)

Ertestuing med stekt løk (Erbsbrei mit Zwiebelringen)

Frankfurterpølser med purre (Frankfurterwürstchen mit Lauch)

Hamburgerrygg (Kasseler Rippchen)

Harzer Käsebrot

Kirsebærkake fra Schwarzwald (Schwarzwälder Kirschtorte)

Marinerte sildebiter (Heerings-Stipp)

Neger i skjorte (Mohr im Hemd)

Oksekjøtt med grønn saus (Rindfleisch mit grüner Sauce)

Potetboller

Rollmops

Sprengt oksebryst med pepperrotsalat (Pökalfleisch mit Meerrettichsalat)

Svineknoke med gjæret kål (Eisbein mit Sauerkraut)

Ørret i vingelé (Forellen in Weingelee)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen