• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Blodpølse

Kjøtt / Andre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1/2 l blod
1/2 dl havregryn
2 1/2 - 3 dl melk
100 g malt, tørket brød
75 g nyretalg
1 dl rosiner
20-50 g sukker
1 1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts nellik
1/4 ts ingefær
1/4 ts allehånde

Bruksanvisning

Havregrynene bløtes i melken natten over. La dem koke i ca 12-15 minutter, avkjøl.

Tørka brød, hakket talg, rosiner, sukker og krydder blandes i.

Spe med blodet.

Fyll røren i litt vide tarmer, pølsehorn settes i, og røren has i fra en mugge. Tarmene fylles ca 3/4 full.

Press ut lufta, og knyt for enden. Skyll med kaldt vann hvis det har kommet røre utenpå.

Pølsene må legges flatt slik at ikke all røren renner ned i den ene enden og stivner ujevnt.

Kok pølsene forsiktig i 5 minutter. Etter 5 minutter er det ytterste laget stivnet. Da skal pølsene prikkes. T adem opp av vannet og prikk dem med en tynn nål. Legg de så tilbake i det kokende vannet og trekkes videre i 30-45 minutter, alt etter tykkelsen. Pølsene må være gjennomkokte.

Ta dem opp og la dem ligge noen minutter før de skjæres opp. Da vil de ikke vrenge seg så lett ut av skinnet.

Skjær dem i serveringsstykker og server med smeltet smør, stekt flesk, fruktmos og kokte poteter.

Kjøtt / Andre


Sum Oppskrifter 84 funnet


Baconrullader

Bakt ris fra Alicante

Bayersk fylt kålhode

Biff med løk

Blodlapper

Blodpudding

Blodpudding med brød

Blodpølse

Bøffelburgere

Dyrerygg-medaljonger

Eksotisk karbonade

Fleskepannekaker

Foliestekt aspargeskarbonade

Forloren skinkestek

Frikadeller

Frikadeller med spaghetti

Fylt karbonade

Fylt paprika

Geitekje i appelsinsaus

Gratinerte kjøttmedaljonger

Greske medisterkaker

Grov hvalburger

Gyllen grateng

Hakk med byggryn

Hakkebiff med ost

Hamburgere

Hamburgere med mais

Hjort i sursøt saus

Innbakte pølser

Innmatkaker

Italiensk pølseform

Italienske kjøttboller

Julekjøttboller

Karbonade i kål

Karbonadegryte med rømme

Karbonadepudding med makaroni og ost

Karbonader med bacon og sjampinjonger

Karbonader med festpiff

Karbonader med kaperssaus

Karelsk gryte

Kjøttboller

Kjøttboller i fløtesaus

Kjøttboller i lys saus

Kjøttboller med Chèvre

Kjøttboller med pommes frites

Kjøttboller med ris

Kjøttboller med tomatsalat og gratinert potetstappe

Kjøttboller pakket i salat

Kjøttfarsebiff i rømmesaus

Kjøttkaker med stekte tomater

Kjøttkaker Pelotas

Kjøttrand med ris

Kjøttrullade

Koking av kraft

Krokodillebiff

Kroppkaker

Kylling- og skinkekroketter

Lever med pasta

Lever som biff

Lever-risotto

Løkbiff

Makaroni med vilt

Makaroniform med pølser

Medisterboller med rosenkål

Medisterkaker

Medisterkaker med fyll

Mør

Ovnsbakt Falukorv

Ovnsbakt geitekjøtt med pasta

Ovnsbakt kjøttkake

Paprika med pølsesalat

Pâté - fransk kjøttpostei

Pâté med fyll

Pikante medisterkaker

Primsoll

Ragu Bolognese

Røroskål

Saltkjøttlapskaus

Schweizerbiff

Svigermors rulade

Vestindisk karbonadegryte

Vigramør

Villsvinfondue

Wienerkoteletter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen