• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Geitekje i appelsinsaus

Kjøtt / Andre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg lårkjøtt av geitekje
4 dl nypresset appelsinjuice
saft av 1/2 sitron
1/4 ts sukker
3 strimler appelsinskall á 4 cm lange
2 hvitløkfedd
4 stilker frisk timian
200 g sjalottløk
3 ss margarin
salt
nykvernet pepper
3 ss brandy eller konjakk
250 g hylopittes eller båndpasta
70 g vellagret gul ost

Bruksanvisning

Tørk kjøttet med kjøkkenpapir og skjær det i 3 cm store terninger. Legg kjøttet i en bolle. Hell på appelsinjuice og sitronsaft og legg i appelsinskallet. Skrell hvitløkfeddene og del dem i to på langs. Stikk dem innimellom kjøttet. Legg i timiankvistene. Dekk til bollen og la den stå i kjøleskapet natten over.

Forvarm stekeovnen til 200 C. Skrell sjalottløkene og del dem i store fedd. Ta kjøttet opp av marinaden og tørk det med kjøkkenpapir. Plukk også opp hvitløkfeddene og sett dem til side. Ta vare på marinaden. Varm søret i en stor stekepanne eller sauteringspanne. Stek kjøttet på middels varme det er brunt på alle sider, og kjøttsaften har kokt inn. Tilsett hvitløk- og sjalottløkfeddene og la dem steke med noen minutter.

Hell i 5 dl vann og marinaden med appelsinskall og timiankvister, sukker, salt og pepper. Ha alt over i en ildfast form med lokk. Legg på lokket og la formen stå midt i ovnen i ca 15 minutter. Demp varmen til 175 C og la formen stå i 15 minutter til.

Hell 5 dl kokende vann og brennevinet i formen. Smak eventuelt til med mer salt og pepper. Tilsett pastaen og rør om. Legg på lokket igjen og la formen stå i stekeovnen i 15-20 minutter til, eller til pastaen er kokt. Rør i formen etter halve steketiden. Serveres rett fra formen med revet ost og ferskt brød ved siden av.

Kjøtt / Andre


Sum Oppskrifter 84 funnet


Baconrullader

Bakt ris fra Alicante

Bayersk fylt kålhode

Biff med løk

Blodlapper

Blodpudding

Blodpudding med brød

Blodpølse

Bøffelburgere

Dyrerygg-medaljonger

Eksotisk karbonade

Fleskepannekaker

Foliestekt aspargeskarbonade

Forloren skinkestek

Frikadeller

Frikadeller med spaghetti

Fylt karbonade

Fylt paprika

Geitekje i appelsinsaus

Gratinerte kjøttmedaljonger

Greske medisterkaker

Grov hvalburger

Gyllen grateng

Hakk med byggryn

Hakkebiff med ost

Hamburgere

Hamburgere med mais

Hjort i sursøt saus

Innbakte pølser

Innmatkaker

Italiensk pølseform

Italienske kjøttboller

Julekjøttboller

Karbonade i kål

Karbonadegryte med rømme

Karbonadepudding med makaroni og ost

Karbonader med bacon og sjampinjonger

Karbonader med festpiff

Karbonader med kaperssaus

Karelsk gryte

Kjøttboller

Kjøttboller i fløtesaus

Kjøttboller i lys saus

Kjøttboller med Chèvre

Kjøttboller med pommes frites

Kjøttboller med ris

Kjøttboller med tomatsalat og gratinert potetstappe

Kjøttboller pakket i salat

Kjøttfarsebiff i rømmesaus

Kjøttkaker med stekte tomater

Kjøttkaker Pelotas

Kjøttrand med ris

Kjøttrullade

Koking av kraft

Krokodillebiff

Kroppkaker

Kylling- og skinkekroketter

Lever med pasta

Lever som biff

Lever-risotto

Løkbiff

Makaroni med vilt

Makaroniform med pølser

Medisterboller med rosenkål

Medisterkaker

Medisterkaker med fyll

Mør

Ovnsbakt Falukorv

Ovnsbakt geitekjøtt med pasta

Ovnsbakt kjøttkake

Paprika med pølsesalat

Pâté - fransk kjøttpostei

Pâté med fyll

Pikante medisterkaker

Primsoll

Ragu Bolognese

Røroskål

Saltkjøttlapskaus

Schweizerbiff

Svigermors rulade

Vestindisk karbonadegryte

Vigramør

Villsvinfondue

Wienerkoteletter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen