• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kylling- og skinkekroketter

Kjøtt / Andre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

½ dl olivenolje, pluss ekstra til frityrsteking
2 store kyllingfileter uten skinn, ca 375 g til sammen
1 liten løk, hakket
50 g hvetemel
6 ¼ dl melk
125 g serrano-skinke, hakket
salt
nymalt pepper
1 knivsodd kanel
1 egg, skilt
fint brødrasp

Bruksanvisning

Varm ½ dl olivenolje i en stekepanne på svak middels varme. Legg kyllingfiletene i pannen, legg på lokk og stek i ca 10 minutter, til kyllingkjøttet er ugjennomsiktig tvers igjennom. Snu kjøttet én gang under stekingen. Legg kyllingfiletene på en fjøl, la dem bli kalde, og finhakk dem.

Ha løken i det som er igjen av olje i pannen, og stek den i 12-15 minutter på middels varme, til den er gyllen. Ha i mel og rør i 3-4 minutter, til blandingen tykner. Hell melken langsomt i pannen mens du hele tiden rører. La det koke i ca 5 minutter under stadig omrøring, til det er blitt en tykk og kremaktig saus. Ha i skinke og kylling og smak til med salt, pepper og kanel. Ta kjelen av varmen og la den kjølne litt. Visp eggeplommene lett og rør dem godt inn i sausen. La det kjølne.

Pisk eggehvitene luftig og stiv i en grunn bolle. Ha brødraspet i en annen bolle. Bruk én eller to skjeer til å forme eggeformede baller av kyllingblandingen. Dypp dem i eggehviten og deretter brødraspet, og pass på at de dekkes jevnt av begge deler. Legg krokettene på en rist eller stekeplate dekket med bakepapir etter hvert som de er ferdige.

Hell olje i en frityrgryte til det står 7-8 cm over bunnen, og varm oljen til 190 C. Arbeid i omganger: Stek krokettene i ca 4 minutter, til de er gylne, og legg dem til avrenning på kjøkkenpapir. Hold dem varme til alle er ferdige, legg dem på fat og server med en gang.

Kjøtt / Andre


Sum Oppskrifter 84 funnet


Baconrullader

Bakt ris fra Alicante

Bayersk fylt kålhode

Biff med løk

Blodlapper

Blodpudding

Blodpudding med brød

Blodpølse

Bøffelburgere

Dyrerygg-medaljonger

Eksotisk karbonade

Fleskepannekaker

Foliestekt aspargeskarbonade

Forloren skinkestek

Frikadeller

Frikadeller med spaghetti

Fylt karbonade

Fylt paprika

Geitekje i appelsinsaus

Gratinerte kjøttmedaljonger

Greske medisterkaker

Grov hvalburger

Gyllen grateng

Hakk med byggryn

Hakkebiff med ost

Hamburgere

Hamburgere med mais

Hjort i sursøt saus

Innbakte pølser

Innmatkaker

Italiensk pølseform

Italienske kjøttboller

Julekjøttboller

Karbonade i kål

Karbonadegryte med rømme

Karbonadepudding med makaroni og ost

Karbonader med bacon og sjampinjonger

Karbonader med festpiff

Karbonader med kaperssaus

Karelsk gryte

Kjøttboller

Kjøttboller i fløtesaus

Kjøttboller i lys saus

Kjøttboller med Chèvre

Kjøttboller med pommes frites

Kjøttboller med ris

Kjøttboller med tomatsalat og gratinert potetstappe

Kjøttboller pakket i salat

Kjøttfarsebiff i rømmesaus

Kjøttkaker med stekte tomater

Kjøttkaker Pelotas

Kjøttrand med ris

Kjøttrullade

Koking av kraft

Krokodillebiff

Kroppkaker

Kylling- og skinkekroketter

Lever med pasta

Lever som biff

Lever-risotto

Løkbiff

Makaroni med vilt

Makaroniform med pølser

Medisterboller med rosenkål

Medisterkaker

Medisterkaker med fyll

Mør

Ovnsbakt Falukorv

Ovnsbakt geitekjøtt med pasta

Ovnsbakt kjøttkake

Paprika med pølsesalat

Pâté - fransk kjøttpostei

Pâté med fyll

Pikante medisterkaker

Primsoll

Ragu Bolognese

Røroskål

Saltkjøttlapskaus

Schweizerbiff

Svigermors rulade

Vestindisk karbonadegryte

Vigramør

Villsvinfondue

Wienerkoteletter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen