Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg kjøttboller, ferdig stekte
litt smør
salt
pepper
5 modne tomater, helst plommetomater
4 ss balsamicoeddik
½ ts sukker
12 mandelpoteter
1 dl melk
litt smør
4 ss bostonagurk, fra glass
8 ss revet ost
kruspersille
Skjær tomatene i grove biter, hell på balsamico, dryss på sukker og la det trekke en stund i romtemperatur.
Kok potetene møre uten salt i kokevannet og stamp dem til stappe sammen med små skvetter melk og smør. Smak til med salt og pepper. Fordel stappen lagvis i porsjonsformer med bostonagurk og revet ost, avslutt med ost. Gratiner formene til osten er gyllen og sprø.
Stek kjøttbollene i en kjele eller panne med litt smør på middels varme. Server med hakket persille.
Karbonadepudding med makaroni og ost
Karbonader med bacon og sjampinjonger