• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Frysing av sopp

Tilbehør / Sopp

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Det er ingen ingredienser.

Bruksanvisning

Nesten alle sopper kan fryses. Vanligvis lønner det seg å bruke bare små eller middels store sopper av god kvalitet og fryse hvert slag for seg. Skarpe risker må forvelles før de fryses. Når soppen er renset, opdelt og innkokt i sin egen kraft, tar den mindre plass enn sopp som er fryst rå. Er den heller ikke tilsatt salt og fett, kan den holde seg et år.

Det går også fint å fryse stekt sopp. Skjær soppen i biter, og brun den i pannen med litt fett. Når soppen har krympet, avkjøles den og legges i plastbokser eller poser og fryses. Den kan holde seg i 3-4 måneder. Fettet gjør at den harskner hvis den ligger lenger.

Sopper som passer best til å fryses hele og rå, er først og fremst små steinsopper og skrubber, kantareller og hattene på stubbeskjellsopp. Også traktkantareller kan råfryses hele eller hakket, men det er bedre å koke dem inn i sin egen kraft først.

Også sopper som må forvelles kan fryses. Etter forvellingen bør du skylle dem i kaldt vann og la dem renne godt av.

Dypfryst sopp kan tines i gryte eller panne på svak varme. Soppen vendes forsiktig hele tiden. Den kan også tines i mikrobølgeovn eller i romtemperatur. Væsken som frigjøres når soppen tiner, kan brukes i matlagningen.

Tilbehør / Sopp


Sum Oppskrifter 143 funnet


Bløtetid for tørket sopp

Brun soppsaus

Bulgarsk soppsalat

Bulgarsk soppsuppe

Burger-sopp

Champignonsalat

Delikatessesopp

Dillsyltet sopp

Dypfryst sopp

Eddiksyltede kantareller

Eddiksyltet skogsopp

Egg sjampinjonger

Finsk soppsalat

Finsk soppsuppe

Fløtestuet sopp

Forvelling av sopp

Frysing av sopp

Fylte sjampinjonger

Fylte sopphatter

Gratinert rørsoppstuing

Gratinert sopp-postei

Grønn soppsaus

Gåselever med svart trompetsopp og purre

Helstekte sopphatter

Hermetisering av sopp

Hvitløksopp

Hvitløksopp som i Bordeaux

Kantarell- og blomkålgrateng

Kantarellomelett

Kantarellsalat

Kantarellsmørbrød

Kantarellsuffleer

Kantarellsuppe

Kantarellsuppe på viltfond

Kantarellsylte

Kokte soppboller

Konservering av sopp

Kraft av tørket sopp

Lunsjsmørbrød med sopp

Lys soppsaus

Malte soppkaker

Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk

Marinert (sursyltet) sopp

Marinert sjampinjong i eddiksaus

Marinert sopp i eddiklake

Marinert sopp med egg

Matriskesuppe

Ovnsrett med sjampinjong

Ovnssopp

Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp

Panne med poteter og sopp

Parisersjampinjong

Piroger med sopp

Pyttipanne av kantareller

Rensing av sopp

Ris med sopp

Risrand med reker og sopp

Salat av saltet sopp

Saltet sopp

Sitronsopp

Sjamoinjonger på fransk maner

Sjampinjong i fløtesaus

Sjampinjong i fløtesaus

Sjampinjong i portvin

Sjampinjong-cocotter

Sjampinjongcroutonger

Sjampinjonger i ostesaus

Sjampinjonger med fersk geitost

Sjampinjonger med nye løk

Sjampinjonger som i Bordeaux

Sjampinjongfylte posteier

Sjampinjongkaker

Sjampinjongpasta

Sjampinjongpuddinger

Sjampinjongris med kalvekjøtt

Sjampinjongstuing med bacon

Sjampinjongsuppe fra Brüssel

Sjampinjongterte

Skarpe risker

Skogsopp-paté

Skogsoppgryte

Små soppbrød

Sopp á la Jens

Sopp fra Verona

Sopp fylt med fetaost

Sopp i rødvin med korianderfrø

Sopp i sennepssaus

Sopp innbakt i ris

Sopp og skinke i form

Sopp som i Ungarn

Sopp- og løkfres

Sopp- og mais-panne

Sopp- og makaronigrateng

Sopp- og nøttesalat

Sopp- og pølsegrateng

Sopp-hatter

Sopp-pai

Sopp-piroger

Sopp-pudding

Sopp-pytt

Soppadeller

Soppanne med karripoteter

Soppborsjtsj

Soppbrød

Soppkompott med rødløk

Soppmarmelade

Soppquiche

Sopprisotto

Sopprull

Soppsalat fra Minsk

Soppsaus med persille

Soppsmør

Soppsoya

Soppstuing

Soppsufflé

Soppsuppe

Soppsuppe med eggetråder

Sopptartaletter

Soppvorschmack

Spaghetti med laks og kantareller

Spanske sjampinjonger med hvitløk

Spissmorkelsuppe

Steinsopp med hvitløk

Steinsopp-paté

Steinsoppsalat

Steinsoppsufflé

Stekt sopp

Stekt sopp i rømme

Stekt sopp med hvitløk

Stekt steinsopp i rømme

Stekte soppboller

Stubbeskjellsoppsuppe

Suppe med traktkantareller

Syltede kantareller

Syrlig soppsuppe

Tarteletter med sopp

Tomatsopp

Tomatsopp med ris

Traktkantarellstuing

Traktkantarellsuppe

Trøffelomelett

Tørking av sopp

Uzbekistansk soppsuppe

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen