• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rensing av sopp

Tilbehør / Sopp

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Det er ingen ingredienser.

Bruksanvisning

Soppen blir fort ødelagt etter at den er plukket. Derfor må den sorteres omhyggelig med en gang den er brakt hjem fra skogen. Det er viktig at du bare plukker sopp du kjenner og er sikker på. En eneste bit fra en giftig sopp kan føre til livstruende forgiftninger. Er du usikker, bør du oppsøke en soppkontrollør.

Rens soppen, fjern sand og annet rusk, gjerne med en luten børste, og pass på at det ikke er mark i den. Det kan være lønnsomt å skjære over soppen allerede ute i skogen. Da er det lettere å finne marken.

I rørlaget på rørsopp, er det ofte mark. Fjern i så fall rørlaget, og hvis kjøttet er markfritt, kan du bruke soppen. Det er ikke nødvendig å fjerne rørlaget, kantskjegget på hatten og skivene på skivesopp når de er uten mark, for alle delene av soppen er like spiselig. Men du bør fjerne silken hvis den er hard eller seig, og klissen hatthud ( på for eksempel smørsopp). Vask bare soppen hvis det er absolutt nødvendig, for den trekker til seg fuktighet og blir lett vassen og klissete.

Det er best å tilberede soppene samme dag som du har plukket dem, eller i det minste gi dem en forbehandling. Skjemt sopp kan være like skadelig å spise som giftig sopp.

De forskjellige artene bør oppbevares på forskjellig måte. Ekte kantarell og traktkantarell, lys piggsopp og fåresopp kan holde seg i flere dager i kjøleskapet uten forbehandling. Rørsopper blir fort vasne, det samme blir kremler. De fleste soppene holder seg bedre når de blir forbehandlet. Jo friskere og finere soppene var da du plukket dem, jo bedre holder de seg.

Tilbehør / Sopp


Sum Oppskrifter 143 funnet


Bløtetid for tørket sopp

Brun soppsaus

Bulgarsk soppsalat

Bulgarsk soppsuppe

Burger-sopp

Champignonsalat

Delikatessesopp

Dillsyltet sopp

Dypfryst sopp

Eddiksyltede kantareller

Eddiksyltet skogsopp

Egg sjampinjonger

Finsk soppsalat

Finsk soppsuppe

Fløtestuet sopp

Forvelling av sopp

Frysing av sopp

Fylte sjampinjonger

Fylte sopphatter

Gratinert rørsoppstuing

Gratinert sopp-postei

Grønn soppsaus

Gåselever med svart trompetsopp og purre

Helstekte sopphatter

Hermetisering av sopp

Hvitløksopp

Hvitløksopp som i Bordeaux

Kantarell- og blomkålgrateng

Kantarellomelett

Kantarellsalat

Kantarellsmørbrød

Kantarellsuffleer

Kantarellsuppe

Kantarellsuppe på viltfond

Kantarellsylte

Kokte soppboller

Konservering av sopp

Kraft av tørket sopp

Lunsjsmørbrød med sopp

Lys soppsaus

Malte soppkaker

Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk

Marinert (sursyltet) sopp

Marinert sjampinjong i eddiksaus

Marinert sopp i eddiklake

Marinert sopp med egg

Matriskesuppe

Ovnsrett med sjampinjong

Ovnssopp

Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp

Panne med poteter og sopp

Parisersjampinjong

Piroger med sopp

Pyttipanne av kantareller

Rensing av sopp

Ris med sopp

Risrand med reker og sopp

Salat av saltet sopp

Saltet sopp

Sitronsopp

Sjamoinjonger på fransk maner

Sjampinjong i fløtesaus

Sjampinjong i fløtesaus

Sjampinjong i portvin

Sjampinjong-cocotter

Sjampinjongcroutonger

Sjampinjonger i ostesaus

Sjampinjonger med fersk geitost

Sjampinjonger med nye løk

Sjampinjonger som i Bordeaux

Sjampinjongfylte posteier

Sjampinjongkaker

Sjampinjongpasta

Sjampinjongpuddinger

Sjampinjongris med kalvekjøtt

Sjampinjongstuing med bacon

Sjampinjongsuppe fra Brüssel

Sjampinjongterte

Skarpe risker

Skogsopp-paté

Skogsoppgryte

Små soppbrød

Sopp á la Jens

Sopp fra Verona

Sopp fylt med fetaost

Sopp i rødvin med korianderfrø

Sopp i sennepssaus

Sopp innbakt i ris

Sopp og skinke i form

Sopp som i Ungarn

Sopp- og løkfres

Sopp- og mais-panne

Sopp- og makaronigrateng

Sopp- og nøttesalat

Sopp- og pølsegrateng

Sopp-hatter

Sopp-pai

Sopp-piroger

Sopp-pudding

Sopp-pytt

Soppadeller

Soppanne med karripoteter

Soppborsjtsj

Soppbrød

Soppkompott med rødløk

Soppmarmelade

Soppquiche

Sopprisotto

Sopprull

Soppsalat fra Minsk

Soppsaus med persille

Soppsmør

Soppsoya

Soppstuing

Soppsufflé

Soppsuppe

Soppsuppe med eggetråder

Sopptartaletter

Soppvorschmack

Spaghetti med laks og kantareller

Spanske sjampinjonger med hvitløk

Spissmorkelsuppe

Steinsopp med hvitløk

Steinsopp-paté

Steinsoppsalat

Steinsoppsufflé

Stekt sopp

Stekt sopp i rømme

Stekt sopp med hvitløk

Stekt steinsopp i rømme

Stekte soppboller

Stubbeskjellsoppsuppe

Suppe med traktkantareller

Syltede kantareller

Syrlig soppsuppe

Tarteletter med sopp

Tomatsopp

Tomatsopp med ris

Traktkantarellstuing

Traktkantarellsuppe

Trøffelomelett

Tørking av sopp

Uzbekistansk soppsuppe

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen