Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g sjampinjonger
4 ss olivenolje
3 hvitløkfedd, finhakket
salt
svart pepper
saften av ½ sitron
2 ss hakket frisk persille
Rens soppen tørk vill sopp med en fuktig klut, heller enn å dyppe den i vann. Skjær stor sopp i to, men la mindre være hele.
Varm oljen i en stekepanne på middels varme. Ha i hvitløken og stek den i 1 minutt, tilsett deretter soppen. Stek i 5 minutter mens du rører hele tiden. Ha deretter på salt og pepper. Stek i 2 minutter til. Rør til sist inn sitronsaften og persillen.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller